Heb jij ooit 125.000 zonnebloemen bij elkaar gezien? Ter gelegenheid van de nieuwe entree van het Van Gogh Museum in Amsterdam komt er een labyrint van welgeteld 125.000 zonnebloemen op het Museumplein in Amsterdam!

Van Gogh Museum Amsterdam

Zonnebloemenlabyrint

Het grootse labyrint van 7.000 m2 beslaat bijna de helft van het Museumplein en is op zaterdag 5 en zondag 6 september tussen 9 en 17 uur gratis toegankelijk voor publiek. Onderdeel van het zonnebloemenlabyrint zijn drie Van Gogh inspiratiekamers, waar bezoekers onder meer kunnen genieten van optredens van singer-songwriters. Zondagmiddag 6 september tussen 16 en 18 uur worden alle zonnebloemen uitgedeeld aan het publiek.

Van Gogh inspiratiekamers en gratis optredens

Het labyrint wordt na de Uitmarkt in een recordtijd van 3,5 dag opgebouwd door een grote, professionele crew. Op zaterdag 5 en zondag 6 september hebben bezoekers op een speciaal fotodek op het Museumplein een prachtig uitzicht over het Museumplein en het zonnebloemenlabyrint in het bijzonder. Daar kan men spectaculaire foto’s en selfies maken met 125.000 zonnebloemen en het Van Gogh Museum met het nieuwe entreegebouw op de achtergrond.

Drie bijzondere Van Gogh inspiratiekamers

Vervolgens loopt de bezoeker door het labyrint van 800 meter en ontdekt de drie bijzondere Van Gogh inspiratiekamers, waaronder een kamer met een collage van Van Gogh fan art en een kamer met foto’s van het bouwproces van de nieuwe entree. In de laatste kamer zijn optredens van singer-songwriters van De Grote Prijs van Nederland, waaronder Gerson Main en Charl Delemarre. Zij geven elk uur bijzondere optredens met speciaal voor dit evenement geschreven nummers geïnspireerd op Van Gogh.

Opening op 5 september 2015

Het Van Gogh Museum is vanwege de officiële opening van het nieuwe entreegebouw op vrijdag 4 september gesloten. De nieuwe entree bevindt zich vanaf 5 september aan de kant van het Museumplein, net als bij de andere culturele instellingen op deze plek. De ingang aan de kant van de Paulus Potterstraat vervalt.

Bron: vangoghmuseum.nl

1. Geachte mevrouw,heer,
    het VanGoghmuseum heeft samen met Karakter uitgevers b.v. Een kleurboek uitgegeven ” Kleur je eigen Van Gogh”.
    Deze 30 platen heb ik gekleurd en mijn vraag is of ik dit kleurboek een keer aan een medewerker van het museum mag laten zien?
    Met vriendelijke groeten, Louis van Kampen.

1. Beste Louis,

Wat een ontzettend goed idee! Helaas zijn wij niet het museum zelf, dus ik raad je aan om contact op te nemen met: info@vangoghmuseum.nl.
      Veel succes gewenst!