De Publieksprijs voor het beste Museum van het jaar, ook wel Museum Ontdekking 2016 Awards genoemd, is een prijs die dit jaar voor de tweede keer wordt uitgereikt door Museumkwartier.nl. Anders dan vorig jaar, wordt voor deze editie geen speciale jury ingezet. Het Nederlandse publiek kan zijn stem uitbrengen op Museumkwartier.nl en bepaalt zodoende welke musea de Museum Ontdekking 2016 Awards publieksprijs winnen.

Beste museum van het jaar

De Museum Ontdekking 2016 Awards is een onafhankelijke wedstrijd, georganiseerd door Museumkwartier.nl. Het doel hiervan is, om musea in Nederland meer onder de aandacht te brengen en naar een hoger en nog professioneler niveau te tillen. De editie van 2015 leverde met een uitgebreide vermelding op Nu.nl en meer dan 40 lokale kranten en websites veel publiciteit op. ‘Met trots kunnen wij daarom vermelden dat er dit jaar een tweede editie van de Museum Ontdekking Awards zal komen en de voorbereidingen voor 2016 zijn dan ook alweer in volle gang’, aldus initiatiefneemster Jennifer van Bastelaar.

Stemronde voor consumenten

Vanaf 1 april tot medio augustus kunnen museumbezoekers een beoordeling achterlaten voor zijn/haar favoriete museum binnen de Museumkwartier website. Vervolgens worden de 10 musea met de meeste beoordelingen medio augustus bekend gemaakt. De laatste 10 musea gaan door naar de finaleronde, waar het Nederlandse publiek tot 1 september op de site van Museumkwartier kan stemmen op de 10 meest populaire musea in Nederland. De Museum Ontdekking 2016 Awards zullen op 1 september bekend worden gemaakt.

Museum Ontdekking 2016 award

Dit jaar beslist -in tegenstelling tot 2015- het publiek welke musea er met de Museum Ontdekking 2016 Awards bekroond mogen gaan worden. Museumkwartier.nl reikt sinds 2015 de Museum Ontdekking Awards uit aan de best gewaardeerde musea in Nederland. Vorig jaar wonnen er maar liefst 31 musea, waaronder het Marechaussee Museum, Museum de Heksenwaag en het Industrieel Smalspoor Museum.

Hoofdprijs t.w.v. €2500,-

Behalve de waardevolle onderscheiding, krijgen de top 3 musea een flinke promotie binnen de website Museumkwartier.nl. Het winnende museum ontvangt een jaar lang Goud-Promotie, een thema nieuwsbrief en een reportage op Museumkwartier.nl! De totale mediawaarde van deze hoofdprijs is maar liefst €2500,-. De nummer twee krijgt een advertentie in de nieuwsbrief en een jaar lang Zilver-promotie. Nummer 3 krijgt een jaar Brons-promotie.

De Museum Ontdekking 2016 Awards gaan bijna van start

Jij kunt jouw favoriete museum op weg helpen om de Museum Ontdekking 2016 Awards te winnen! Klik hier voor voor meer uitleg >>>

1. Hoe kan het dan de musea in mijn buurt niet op de lijst staan en wij er niet op kunnen stemmen?
    Is dit een geselecteerd bestand of moeten de musea geld betalen om hieraan mee te kunnen doen