De eerste stemronde voor de Museum Ontdekking 2016 Awards is pas net geopend en de onderlinge strijd is nu al losgebarsten! Anders dan vorig jaar, wordt voor deze editie geen speciale jury ingezet. Het Nederlandse publiek kan zijn stem uitbrengen op Museumkwartier.nl en bepaalt zodoende welke musea de Museum Ontdekking 2016 Awards publieksprijs winnen.

Beste museum van het jaar

De Museum Ontdekking 2016 Awards is een onafhankelijke wedstrijd, georganiseerd door Museumkwartier.nl. Het doel hiervan is, om musea in Nederland meer onder de aandacht te brengen en naar een hoger en nog professioneler niveau te tillen. De editie van 2015 leverde met een uitgebreide vermelding op Nu.nl en meer dan 40 lokale kranten en websites veel publiciteit op. Museum De Heksenwaag, Pit Veiligheid, Natuurmuseum Nijmegen, Natura Docet Wonderryck Twenthe en het Nationaal Militair Museum in Soest wisten de prijs al eens op hun naam te schrijven.

”Het predikaat ‘winnaar 2015 Museumkwartier’ is een enorme opsteker geweest voor het museum. Zo hebben wij veel publiciteit gekregen en waren al onze bezoekers enthousiast. De blijdschap wordt doorgegeven onder onze medewerkers. Top werk Museumkwartier!”, aldus Jeanette, directrice Museum de Heksenwaag.

Stemronde voor consumenten

Vanaf 1 april tot medio augustus kunnen museumbezoekers een beoordeling achterlaten voor zijn/haar favoriete museum binnen de Museumkwartier website. Vervolgens worden de 10 musea met de meeste beoordelingen medio augustus bekend gemaakt. De laatste 10 musea gaan door naar de finaleronde, waar het Nederlandse publiek tot 1 september op de site van Museumkwartier kan stemmen op de 10 meest populaire musea in Nederland. De Museum Ontdekking 2016 Awards zullen op 1 september bekend worden gemaakt.

Winnen krijgt nog meer betekenis

Het winnen van de Museum Ontdekking 2016 Awards krijgt nog meer betekenis, omdat de opzet van de Awards is vernieuwd. “Bij de laatste editie mocht een vakjury de winnaars bekend maken, nu bepaalt de consument zelf welk museum met deze titel wordt bekroond. Wij krijgen nu al veel enthousiaste reacties binnen van o.a. Museum Huis van Hilde, Museum Vekemans, Kempenmuseum de Achtzaligheden en vele andere. Daarbij zien wij dat musea zich ook op social media volop aan het voorbereiden zijn voor de Museum Ontdekking 2016 Awards”, aldus Jennifer van Bastelaar, verantwoordelijk voor de Awards.

Hoofdprijs t.w.v. €2500,-

Behalve de waardevolle onderscheiding, krijgen de top 3 musea een flinke promotie binnen de website Museumkwartier.nl. Het winnende museum ontvangt een jaar lang Goud-Promotie, een thema nieuwsbrief en een reportage op Museumkwartier.nl! De totale mediawaarde van deze hoofdprijs is maar liefst €2500,-. De nummer twee krijgt een advertentie in de nieuwsbrief en een jaar lang Zilver-promotie. Nummer 3 krijgt een jaar Brons-promotie.

De strijd om de Awards is losgebarsten!

Heb jij al een stem uitgebracht? Wacht niet langer en beoordeel jouw favoriete museum hier >>>