april 1 - juli 1

Tentoonstelling ‘Vogels’ door Achilles Cools

Achilles Cools exposeert van 1 april t/m 1 juli 2018 in het Biesbosch MuseumEiland. Achilles is schilder, graficus, beeldhouwer, dichter en schrijver. Al meer dan veertig jaar is hij dagelijks actief als kunstenaar en dus zeer productief. Schilderijen en beelden van hem bevinden zich in belangrijke musea en verzamelingen in verschillende landen. Grote beelden van hem staan als monument op openbare plaatsen.

Achilles Cools in Biesbosch Museumeiland

De kunstenaar heeft geen behoefte aan grote woorden of theorieën. Zijn kunst leeft vanuit aandachtig en gevoelig observeren. Hij toont in zijn kunst een wereld die wij niet te zien krijgen. Bovendien bezit zijn kunst een moraal die niet genoeg geprezen kan worden: eerbied voor leven en natuur.

De Goudvink

Vogels spelen een belangrijke rol in zijn werk. De schilderijen in de tentoonstelling zijn daar getuige van. Hij kent de verwondering voor het kleine in de grootsheid van de dingen. Hij heeft zich altijd verdiept in planten en dieren, creëerde een grote heemtuin, een kauwenhuis met een kauwencolumbarium waarrond een zwerm kauwen vliegt. De kauw is een hoofdmotief in zijn beeldend werk en is een verlengstuk van hemzelf. Hij bekijkt de wereld door de ogen van een kauw. Achilles Cools bestudeerde de kauwen en schreef er ook boeken over. Bekend van hem zijn onder andere: Kauwen in de Spiegel en De Goudvink (uitgeverij AtlasContact Amsterdam).

‘Kauwen in de Spiegel’ door Achilles Cools

De tentoonstelling wordt op zaterdag 31 maart om 14.00 geopend met de lezing ‘Kauwen in de Spiegel’. De lezing is tot 16.00 uur. Na de lezing zal Achilles voor wie dat wil nog boeken signeren. Boeken van Achilles zijn te koop in onze museumwinkel. U mag natuurlijk ook uw eigen exemplaar meenemen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de lezing of de tentoonstelling. U betaalt enkel de entreeprijs voor het museum (€ 8,50). Museumjaarkaart gratis.

Tentoonstelling ‘Vogels’ door Achilles Cools

Bent u er ook bij? Laat het ons weten via een reactie onder dit bericht.

Tentoonstelling ‘Vogels’ door Achilles Cools      Tentoonstelling ‘Vogels’ door Achilles Cools

Biesbosch MuseumEiland
april 1