28 november 2015 - 17 januari 2016

Amsterdam Light Festival

In Amsterdam is er echt ALTIJD iets te doen, maar het Amsterdam Light Festival spant toch echt wel de kroon… Donkere wintermaanden zijn in Amsterdam verleden tijd dankzij Amsterdam Light Festival. Tijdens dit jaarlijkse festival voor jong en oud toveren hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars de stad om tot een ware lichtstad. Ontstaan vanuit het idee om de inwoners én bezoekers van de stad te trakteren op meer positiviteit tijdens de donkere winterdagen, biedt het festival een podium aan getalenteerde lichtkunstenaars. Dit jaar staat het ruim vijftig dagen durende festival in het teken van ‘Vriendschap’ en is te bezoeken vanaf 28 november 2015 t/m 17 januari 2016!

Vaar- en wandelroute

Dit jaar staat het ruim vijftig dagen durende festival in het teken van ‘Friendship.’ Het festival is te bezoeken vanaf 1 december 2015 t/m 17 januari 2016. Amsterdam Light Festival bestaat uit twee hoofdroutes: Water Colors en Illuminade. De vaarroute Water Colors biedt zowel de bezoeker van de stad als de Amsterdammer zelf een unieke kijk op de hoofdstad. Laat je over het water meevoeren langs de kunstwerken aan de Herengracht, de Amstel en het Oosterdok. Meer behoefte aan een wandeling? Loop de wandelroute Illuminade door de Oostelijk gelegen Weesper- en Plantagebuurt en bewonder de sculpturen, projecties en installaties vanaf het land. Het gratis toegankelijke Amsterdam Light Festival trok vorig jaar 730.000 bezoekers.

Water Colors

Water Colors is de vaarroute van Amsterdam Light Festival. Deze vaarroute is van 28 november 2015 tot en met 17 januari 2016 dagelijks geopend. De kunstwerken zijn van 17:00 tot 23:00 verlicht. De vaarroute wordt door verschillende reders aangeboden. De meesten beginnen bij Amsterdam Centraal station, de prijzen verschillen per rederij. Een overzicht van alle deelnemende reders komt vanaf midden oktober op de website.

Illuminade

Illuminade is de wandelroute van Amsterdam Light Festival. De wandelroute is van 10 december 2015 tot en met 3 januari 2016 dagelijks geopend. De kunstwerken zijn van 17:00 tot 22:00 verlicht. Voor grote groepen is het mogelijk om een gids te boeken, om hier gebruik van te maken kun je terecht bij groepsarrangementen. De wandelroute vertrekt vanaf Amstel 3. De beste manieren om daar te komen zijn:

Bereikbaarheid te voet

Vanaf het Amsterdam Centraal Station is 20 minuten lopen via Damrak en Rokin. Voor het kruispunt bij de Munt loop je door de Nieuwe Doelenstraat, door de Staalstraat naar Amstel 3, nabij metrohalte Waterlooplein.

Bereikbaarheid per tram, vanaf Amsterdam Centraal Station

• Tram 9 (richting Diemen-Sniep), halte Waterlooplein
  • Tram 4 (richting VU Medisch Centrum), halte Muntplein
  • Tram 16 (richting VU Medisch Centrum), halte Muntplein
  • Tram 24 (richting VU Medisch Centrum), halte Muntplein

Tram 9 stopt voor het startpunt van de wandelroute. Tram 4, 16 en 24 gaan naar Muntplein. Vanaf daar is het vijf minuten lopen naar het startpunt van de route.

Bereikbaarheid met de auto

Vanaf de ringweg A10 neem je afslag S-112 of S-116, richting Centrum. Volg de borden ‘P Muziektheater’.

Parkeren Amsterdam Light Festival

Parkeerruimte in de nabijheid van het startpunt is schaars. Het vinden van een parkeerplaats kan tijdrovend zijn. Parkeergarages op geringe loopafstand van het start punt zijn:

• Valkenburgerstraat 238 – 1011 ND
  • Parkeergarage Waterlooplein Amstelstraat 12 – 1017 DA
  • Markenhoven Waterlooplein 28 – 1011 PG, Stadhuis-Muziektheater

Amsterdam Light Festival

Wauw, wat een spektakel! Dit festival mag je echt niet missen!

Mis nooit meer museum tips

28 november 2015
17 januari 2016