Catharijneconvent Huis van Sinterklaas

12 november 2016 - 5 december 2016

| 5,- voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar
Chatharijne Het Huis van Sinterklaas

Catharijneconvent Huis van Sinterklaas- In Utrecht is in het Catharijneconvent het Huis van Sinterklaas speciaal weer voor de Sint ingericht. Er is van alles te zien en te doen! Je kunt een kijkje in de slaapkamer van de Sint nemen en je ziet de werkkamer van de Goedheiligman. Ook leer je de fijne kneepjes van het Pieten-vak. Je gaat op speurtocht door het Catharijneconvent en mag het nachthemd van de Sint vouwen, een Sint liedje in de goede volgorde zetten en vele andere spelletjes of Pieten zaken leren en doen. Maar wat helemaal geweldig is…  Je wordt door de Sint ontvangen in zijn eigen troonzaal!

Ontdek de werkkamer van Sinterklaas

Beleef spannende avonturen waarbij appels, munten en taai-taai centraal staan. Wat hebben die met Sinterklaas te maken? De kinderen komen uiteindelijk op de verhalenzolder van de Sint terecht. Al spelende leren ze meer over de geschiedenis en het leven van de goedheiligman. Maar dat is nog niet alles! Aan het einde van de tour gaan de kinderen bij Sinterklaas op bezoek in zijn werkkamer. Hier mogen ze hem vragen wat ze altijd al wilden weten en kunnen ze hun allermooiste tekening aan Sinterklaas geven.

Entree Catharijneconvent Huis van Sinterklaas

Een bezoek aan het Huis van Sinterklaas kost voor volwassenen én kinderen vanaf 3 jaar € 6,00 p.p.  Museumjaarkaart is niet geldig. Groepstarief voor het basisonderwijs is € 30,00 per klas inclusief de begeleiders.

Openingstijden Huis van Sinterklaas

Zondag tot en met donderdag is het huis geopend van 09.30  tot 18.30 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 20.00 uur. Reserveren is verplicht. Een bezoek aan het Huis van Sinterklaas duurt ongeveer een uur. Per 20 minuten kan er een groep van 30 personen het huis binnengaan. Kaarten zijn vanaf nu te bestellen.

Over het Catharijneconvent

Een combinatie van eeuwenoude en hedendaagse kunst? Dat vind je in het Catharijneconvent in Utrecht! In het bijzondere museum kom je alles te weten over de tradities en achtergronden van onze feestdagen. Ook architectuurliefhebbers komen aan hun trekken, want het museum is gevestigd in een middeleeuws klooster in hartje Utrecht!

Catharijneconvent Huis van Sinterklaas

Jij bent er dit jaar toch ook bij?

Catharijneconvent
12 november 2016