15 november 2016 - 4 december 2016

Huis van Nicolaas Weert

Het Huis van Nicolaas bestaat dit jaar 15 jaar, dus tijd voor een feestje! Zo wordt er een speciaal jubileumprogramma met verrassende activiteiten georganiseerd. Zou het bijvoorbeeld wat zijn om de enige echte huisband (ontstaan bij het 10-jarig jubileum) nog eens terug te zien? Het Sinterklaashuis in Weert is een interactieve belevenis waar de kinderen op de ziekenzaal het verschil zouden moeten kunnen zien tussen een zieke piet en een luie piet, je krijgt een kijkje in de pietenschool en in de troonkamer is Sinterklaas zelf aanwezig.

Belangrijke weetjes over een bezoek aan het Huis van Nicolaas

De ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden.
De middagen zijn voor de bezoekers. Als je het Huis van Nicolaas bezoekt, sluit je aan in de rij (als het druk is). Het is er meestal erg gezellig. Ook hangen er televisieschermen onder de luifel waarop van allerlei leuks te zien is, zodat het wachten snel voorbij gaat. Buiten lopen regelmatig Pieten rond en op drukke dagen is er een speciaal buitenprogramma.
Als je binnen komt, bezoek je de kamers in groepen van maximaal 25 personen. In de troonzaal zit Sinterklaas op jou te wachten.

Routebeschrijving

Het Huis van Nicolaas bevindt zich op Markt 7, 6001 EJ Weert. Sinterklaas logeert in het prachtige, monumentale pand: Het Jacob van Horne-museum.

Met de trein

Loop vanaf het station door de Stationstraat en de Langstraat rechtdoor tot je op een groot plein komt, met aan je linkerhand Het Jacob van Horne Museum en rechts de Sint Martinuskerk.

Met de auto

Volg de borden richting het centrum en probeer te parkeren. Loop richting de toren van de Martinuskerk, die je goed overal bovenuit ziet steken. Als je op het plein bij de kerk aankomt, zie je Het Jacob van Horne-museum tegenover de Kerk liggen.

Huis van Nicolaas Weert

Jij viert het leukste feest van Nederland toch ook mee in Huis van Nicolaas Weert?

Gemeentemuseum Weert – Jacob van Horne
15 november 2016