Loading Evenementen

<< Alle evenementen

  • This evenement has passed.

Leeuwarden bruist: 4 tips voor een stedentrip

1 januari 2018 - 31 december 2018

Leeuwarden-Fryslân is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Het gehele jaar staat in het teken van cultuur. De honderden projecten en evenementen vinden niet alleen plaats in Leeuwarden. Ook de Wadden en wouden vormen het toneel van het culturele evenement. In dit handige programma-overzicht kun je in één oogopslag zien wat er allemaal te doen is op het gebied van kunst, film, theater en muziek. Elke week is weer anders. Kom je ook een kijkje nemen? Leeuwarden bruist: 4 tips voor een stedentrip.

Begin de klim naar Leeuwarden in de skeve toren

Voor een scheve toren hoef je echt niet helemaal af te reizen naar bella Italia. Leeuwarden heeft namelijk de Oldehove. Tijdens de bouw zakte de toren scheef en in 1533 werd de bouw gestopt. Het had een imposante kerk van ruim 120 meter moeten worden, maar de bouw werd nooit voltooid. Wat restte was een skeve toren van slechts 39 meter. Laat dit je niet weerhouden om de 183 traptreden van de skeve toren te beklimmen voor een prachtig uitzicht over de binnenstad van Leeuwarden. De toren kun je van 31 maart t/m 28 oktober op dinsdag t/m vrijdag van 11:00 tot 17:00 uur en op overige dagen van 13:00 tot 17:00 uur bezoeken. Voor de durfal is er nog een extra uitdaging. Je kunt namelijk op een uitstulpend stukje glas staan. Zo lijkt het alsof je nergens op staat. Spannend!

Boomsma Beerenburg museum met proeverij

Proef de smaak van Leeuwarden in het Friese familiebedrijf Boomsma. Hier maken ze de karakteristieke kruidenlikeur Beerenburg nog altijd volgens de ambachtelijke tradities van 125 jaar geleden. Een zuiver natuurproduct met de allerbeste kruiden zoals gentiaan, jeneverbes, zoethout en laurierbes. In het Boomsma museum word je meegenomen naar de jaren ’30 en krijg je te zien hoe het kruidenbitter ooit is ontstaan en tot op de dag van vandaag wordt gemaakt. Ben je van plan om de Oldehove beklimmen? Doe dat dan vóór je bezoek aan het Boomsma museum…

Treed in de voetsporen van Route Escher

Volg de Planeet Escher route om de 3D straattekeningen van street artist Leon Keer te bewonderen. Wanneer je precies op de voetstappen bij een tekening staat, zie je de tekening in 3D. Je start bij het centraal station van Leeuwarden en je eindigt bij het Fries Museum. In het Fries Museum bewonder je vervolgens de tentoonstelling ‘Escher op Reis’, over de ontwikkeling van de in Leeuwarden geboren M. C. Escher.

Ontdek Leeuwarden met een stadsgids

Een stadswandeling is een mooie manier om Leeuwarden te ontdekken. De gidsen van A Guide to Leeuwarden nemen je graag mee en kennen hun stad als geen ander. Samen met de stadsgids verken je kunst en oude museumschilderingen. Daarnaast is er volop ruimte om illegale Street Art op te snuiven, omdat de stadsgidsen je ook bijzondere graffiti laten zien. Zo nice!

Wauw. Leeuwarden bruist: 4 tips voor een stedentrip – Praktische informatie

Wij hebben met veel plezier geschreven over de culturele hoofdstad Leeuwarden bruist: 4 tips voor een stedentrip. Heb je nog een fijn museum dat beslist een bezoek waard is? Wij lezen het graag. Mocht je overigens voor je tocht naar Leeuwarden alvast online informatie zoeken, dan vind je volop informatie via Mooi Leeuwarden. 

Ook hebben wij volop informatie via de website van Libelle gevonden. En willen hen naast de tips ook bedanken als bron voor de foto.

Dol op stedentrips? Mis in dat geval de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad’ niet…

Vanaf zondag 17 juni tot en met zondag 4 november 2018 is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad – Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan’ te zien. Tot vlak voor zijn overlijden werkte burgemeester Eberhard van der Laan aan een tentoonstelling over zijn geliefde stad. Meer informatie over ‘De Mooiste Stad’ vind je via het museumkwartier door op de link Amsterdam Museum te klikken.

Gegevens

Museum:
Amsterdam Museum
Begin:
1 januari 2018
Eind:
31 december 2018
Evenement Categories:
,
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Station Leeuwarden
Stationsplein 1
Leeuwarden,Friesland8911 ACNederland
+ Google Maps