12 november 2016 - 4 december 2016

| Pakhuis van Sinterklaas (vanaf 2 jaar; alleen in nov-dec): € 4,00
Pakhuis in Limburgs Museum

Vanaf 12 november is het weer zover: Sinterklaas en zijn pieten zijn met heel veel cadeautjes aanwezig in het Pakhuis van Sinterklaas. Kom je ook meehelpen?!

Pakhuis van Sinterklaas

De Pakhuis Pieten kunnen je hulp goed gebruiken. Wie helpt er om speelgoed te zoeken in de grote rekken, speelgoed te rangschikken van vroeger naar nu, cadeautjes in te pakken en tenslotte pakjes in de schoorsteen te werpen? Natuurlijk kun je ook het daklopen oefenen en de voetjes van de vloer te tillen tijdens de Pietengym.

Help jij de hulppieten mee?

Sinterklaas houdt ervan om onder de mensen te komen. Bijna het hele jaar zit hij alleen met zijn Pieten in het paleis in Spanje. Ook zijn ijverige helpers zijn dol op gezelligheid. Het is best wel leuk met zijn allen in het paleis en je leert er heel veel op de Pieten-School, maar kinderen zien ze weinig. “We verpieteren in Spanje!”, zeggen ze altijd. Daarom zijn de Pieten ook zo uitgelaten als de Pakjesboot in Nederland arriveert en al die duizenden kinderen staan te zwaaien. Dus kom gezellig langs in het Pakhuis van Sinterklaas want de Pakhuis Pieten kunnen wel wat hulp gebruiken!

Activiteiten in het Pakhuis van Sinterklaas?

In het Pakhuis van Sinterklaas kun je de volgende activiteiten ontdekken:

• Speelgoed van vroeger en nu zoeken en vergelijken
  • Speelgoed van een verlanglijstje zoeken in de rekken
  • Cadeautjes inpakken
  • Pakjesmachine bedienen
  • Pakjes in de schoorsteen werpen
  • Op het dak lopen
  • Voetjes van de vloer bij de Pietengym
  • Kleuren en tekenen bij de lichttafel
  • Kortom, urenlang speelplezier!

Over het Limburgs Museum

Het Limburgs Museum vertelt en verbeeldt het verhaal van Limburgers. Laat je meenemen naar de geheimen van het museum en ontdek het Limburg van vroeger en nu, door alle eeuwen heen! De tentoonstellingen van het museum zijn dynamisch en geschikt voor het hele gezin.

Sfeerimpressie Pakhuis in Limburgs Museum

Pakhuis in Limburgs Museum

Jij bent er dit jaar toch ook wel bij? Vier samen met het hele gezin het meest traditionele feest van het jaar. Zie wij jou daar?

Limburgs Museum
12 november 2016