20 november 2016

Sinterklaas in Museum Soest

Sinterklaas in Museum Soest – Op 20 november 2016 zijn de deuren van Museum Soest weer voor de kinderen geopend. Tijdens deze dag kunnen de kinderen zien en beleven hoe de Sint en zijn Pieten in Soest verblijven.

Sinterklaas komt verhalen vertellen

Sinterklaas komt met zijn pakjespieten verhalen vertellen. Hij zal dit in de ochtend doen om 11.15 uur en in de middag om 13.15 uur en 14.30 uur. Per groep kunnen Sinterklaas en zijn Pieten 60 kinderen ontvangen. Uiteraard zal de Sint weer wat lekkers meebrengen voor de kinderen.

Praktische informatie

Het vertellen van de verhalen is voor de leeftijdscategorie 3 tot en met 7 jaar. De toegangskaartjes kosten € 1,00 per kind en zijn vanaf 1 november 2016, tijdens de openingstijden, af te halen bij het museum Soest bij de receptie. Tijdens het voorlezen van de verhalen door Sinterklaas kunnen hun begeleiders het museum Soest bezichtigen of even genieten van een kop koffie/thee. De entree voor de begeleiders is gratis.

Zingen jullie mee?

Heel speciaal is het door de bekende Soester tekstschrijvers Marianne Busser en Ron Schröder geschreven Soester Sinterklaaslied. De muziek is gecomponeerd door Jan de Vlaming. In Spanje is de Rappiet al weken aan het oefenen, hij wil het lied dit jaar gaan rappen voor iedereen….. als dat maar goed komt!! Hier voor iedereen alvast de tekst zodat we dit lied uit volle borst voor Sinterklaas kunnen meezingen of meerappen!

WELKOM SINTERKLAAS

wat fijn dat Zwarte Piet wist hoe u vliegen moest
we zingen nu speciaal voor u dit liedje met elkaar
en hier in ons museum
staat uw slaapkamer al klaar

wat fijn dat Zwarte Piet wist hoe u vliegen moest
en heeft u toen u rondvloog hier beneden ook misschien
die schitterende molen
onze windhond al gezien

wat fijn dat Zwarte Piet wist hoe u vliegen moest
wees welkom voor de deur van onze witte boerderij
daar is voor al uw Pieten
ieder jaar een plekje vrij

Sinterklaas in Museum Soest

Jij bent er dit jaar toch ook bij?

Datum:
20 november 2016