13 november 2016 - 5 december 2016

Sinterklaashuis in Museum ’t Oude Slot Veldhoven

Sinterklaashuis in Museum ’t Oude Slot Veldhoven – Goed nieuws! Sinterklaas komt ook dit jaar weer logeren! Tot en met 5 december a.s. logeert en werkt Sinterklaas met zijn Pieten in het museum. Museum ’t Oude Slot is dan het Sinterklaashuis voor Veldhoven.

Intocht van Sinterklaas bij Museum ’t Oude Slot

Op zondag 13 november om 13.30 komt Sinterklaas met de Pieten aan bij Museum ’t Oude Slot. Zij worden feestelijk begeleid door het jeugdorkest van L’Union Fraternelle. De Sint zal dan het Sinterklaashuis en de tentoonstelling over zichzelf officeel openen.

Sint en Piet bezoeken

Op de woensdag-middagen zijn er Pieten aanwezig in het Museum. In de weekenden heeft Sinterklaas inloopspreekuur voor alle kinderen en hun familie van 13.30 – 15.30 uur. De Pieten zijn er dan tot 16.30 uur.

Tentoonstelling

Bekijk tijdens het Sinterklaashuis ook de speciale sinterklaastentoonstelling en de expositie ‘Poppenspel in beeld, een eeuwenoude kunst’.

Workshop chocoladeletter versieren

Op woensdag 16 november en woensdag 23 november en woensdag 30 novemberzijn er speciale sinterklaas-workshops; chocoladeletter versieren. Samen met de meester-versierders van snoepgoed, maken we van een chocoladeletter een echt kunstwerkje. Na de workshop krijg je je chocoladeletter mooi ingepakt mee naar huis. De workshop wordt verzorgd door Cosy Cakes, en duurt ongeveer 1 1/2 uur.

De ontwikkeling van het sinterklaasfeest

Bekijk hier een informatief filmpje over de ontwikkeling van het Sinterklaasfeest. De opnames met Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur zijn in 2014 gemaakt in Museum ’t Oude Slot.

Over Museum ’t Oude Slot Veldhoven

In ’t Oude Slot ontdek je de bijzondere geschiedenis van het prachtige landgoed. Daarnaast zijn er verschillende exposities en projecten waarbij hedendaagse kunst een grote rol speelt. Het museum biedt verschillende programma’s aan voor jong en oud.

Sinterklaashuis in Museum ’t Oude Slot Veldhoven

Wat een geweldig feest! Daar wil jij toch ook bij zijn? Beleef de tijd van je leven met het hele gezin op het traditioneelste feest van het jaar.

Museum ’t Oude Slot
13 november 2016