Stad van Sinterklaas in Archeon

26 november 2016 - 27 november 2016

Stad van Sinterklaas in Archeon

Stad van Sinterklaas in Archeon – Het is een drukte van belang in de stad van de Sint, want cadeautjes worden ingepakt voor elk kind. Alle pietjes lopen, praten en rennen in het rond. Soms verdwijnt zelfs een pepernootje in hun mond… Breng eerst een bezoek aan het huis van de Sint, de deur staat open voor elk lief kind. Natuurlijk hebben de pietjes ook een lekker bed, deze hebben ze gezellig naast elkaar neergezet. Genoeg gekeken, er is werk aan de winkel, vanuit de pepernotenbakkerij klinkt veel gerinkel. Help de bakpieten een handje mee, dan zijn zij ook weer tevree!

Stad van Sinterklaas in Archeon- In Zuid-Holland

Stad van Sinterklaas in Archeon- In Zuid-Holland is er een hele stad gemaakt waar de Sint mag verblijven. Deze stad staat vol met huizen zoals natuurlijk het huis van Sinterklaas zelf waar hij ook overnacht, een knutselhuis om sinterklaas knutsels te maken. Het pakjeshuis waar alle kado’s liggen opgestapeld is ook te bekijken. Er is een snoephuis en een oefenkamer voor de Pieten zodat zij niet verleren om op de daken te lopen en andere kunstjes te doen. Er is een schmink-kamer voor de hulp-sinten en pieten en een spelletjeskamer waar de pieten ook vaak spelletjes spelen. Je kunt pepernoten maken samen met de bakkerspiet en nou ja, teveel om op te noemen.  Wat wel nog leuk is om te weten dat je van Sinterklaas een heus Pietendiploma of oorkonde kunt ontvangen…Kortom: genoeg leuke activiteiten, pietenoefeningen en spelletjes te doen.

Stad van Sinterklaas

In de Stad van Sint logeert Sint in het koopmanshuis. Bezoek zijn woonhuis en zijn speciale werkkamer. De Pieten logeren in een grote Pietenslaapkamer. De inpakpiet, de paardenpiet, de ezelpiet en de timmerpiet, ze zijn er allemaal. En laten we de pepernotenpiet niet vergeten! Hij bakt heel veel pepernoten in de bakkerij van Archeon.

Pietenoorkonde

In de Pietenhuisjes kunnen de kinderen veschillende opdrachten doen, als pakjes gooien, rijmen met de rijmpiet, kleuren met de tekenpiet, pakjes schieten met pijl en boog, schrijven met een veer en nog veel meer. Alle kinderen ontvangen een Pietenoorkonde.

Sinterklaasbrunch

Op zondag 27 november is er een heerlijke Sinterklaasbrunch van 11.00 tot 13.00 uur inclusief entree tot de Stad van Sinterklaas.

Openingstijden & Tarieven

De Grote Sinterklaas Poort is geopend van 11.00 uur tot 16.30 uur