Wetenschappers krijgen kindervragen in NEMO

mei 27

NEMO Science Museum. Fotograaf: DigiDaan.

Klokhuis Vragendag met Bart, Eva, Janouk, Pascal en Sosha

Wetenschappers beantwoorden kindervragen in NEMO – Waarom is de zee zout? Kun je ruiken in je slaap? Hoe ontstaan sterren? Tijdens de Klokhuis Vragendag op zondag 27 mei zitten wetenschappers in NEMO Science Museum klaar om vele kindervragen te beantwoorden. Zit jij al heel lang met een brandende vraag? Stuur je vraag nu in en maak kans op twee vrijkaartjes voor de Klokhuis Vragendag in NEMO en een ontmoeting met een van de wetenschappers die jouw vraag zal beantwoorden.
Wetenschappers beantwoorden kindervragen in NEMO
Wetenschappers geven antwoord op verrassende kindervragen tijdens de Klokhuis Vragendag. Fotografie: DigiDaan.
Denk je bij wetenschappers aan witte labjassen en spannende proefjes of experimenten? Volg de minicursus ‘Hoe word ik een wetenschapper?’ en ontdek hoe echt wetenschappelijk onderzoek gaat. Er zijn op 27 mei nog genoeg andere dingen te doen. Doe mee aan de sensationele Vraag-Maar-Raak-Show waarin wetenschappers binnen een korte tijd vragen vanuit het publiek moeten beantwoorden. Test je kennis in de Klokhuis quiz en ga op de foto met je favoriete Klokhuispresentator. Bart Meijer, Eva Cleven, Sosha Duysker, Pascal Tan en Janouk Kelderman zijn er die dag bij!

Over de Klokhuis Vragendag

Tijdens de Klokhuis Vragendag staan kindervragen centraal. Wetenschappers worden uitgedaagd om alle vragen ook echt te beantwoorden. Met behulp van attributen, proefjes en demo’s proberen de wetenschappers vragen te beantwoorden en te illustreren. De verrassende vragen van kinderen worden beantwoord door wetenschappers uit diverse vakgebieden zoals biologie, neurowetenschappen, sportpsychologie, natuurkunde en chemische technologie. Zondag 27 mei staat in het teken van nieuwsgierigheid, vragen stellen en onderzoeken. De Klokhuis Vragendag is een samenwerking van NEMO Science Museum en Het Klokhuis. Zie ook: www.nemosciencemuseum.nl/klokhuis.

Wetenschappers beantwoorden kindervragen in NEMO

Breng jij op 27 mei ook een bezoek aan het NEMO Science Museum in Amsterdam? Laat het ons weten via een reactie onder dit bericht. We hopen je snel te zien!

NEMO Science Museum
Datum: