Het Rijksmuseum, Anne Frankhuis, Mauritshuis en nog honderden andere musea zijn een bezoek meer dan waard, maar die wachtrijen…. Natuurlijk heb je geen zin om urenlang in een rij te staan! Vanaf nu hoeft dat ook niet meer; Google heeft namelijk een feature toegevoegd aan haar Google-app die toont op welke tijden de meeste mensen op een bepaalde locatie zijn.

Google helpt jou op weg

De functie is bijzonder eenvoudig in gebruik. Je tikt een locatie aan en je ziet direct voor iedere dag van de week wat over het algemeen de meest drukke tijden zijn. Die data is afkomstig van gps-data van smartphones van bezoekers, die geanonimiseerd wordt verwerkt. De technologie werd al gebruikt in de Google Maps app voor het tonen van files, maar kan nu dus ook toegepast worden op specifieke locaties.

Interessant voor bezoekers

De drukte-data is niet alleen interessant voor bezoekers, ook musea zelf kunnen hun voordeel doen met de informatie. Zo zou je kunnen denken aan het organiseren van een activiteit tijdens rustige momenten om extra publiek te trekken. Of het verhogen van de toegangsprijs tijdens pieken, alhoewel dat wellicht op minder begrip van het publiek kan rekenen.

De app werkt natuurlijk niet alleen voor museums, je kunt ook eenvoudig zien wanneer het waarschijnlijk rustig is bij de slager of de bioscoop. Ook lange rijen bij pretparken als de Efteling kun je hopelijk voorkomen middels de functie. De Google app is beschikbaar voor Android en iOS. De functie wordt de komende dagen uitgerold, dus het kan zijn dat je nog even geduld moet hebben.

Google toont beste tijdstip per museum

Wat vind jij van deze nieuwe app? Laat het ons weten via een reactie onder dit bericht.

Bron: www.linkedin.com