Volop gezelligheid, compleet versierde huizen, Kerstbomen, veel eten, leuke activiteiten, de meest geweldige Kerstliedjes en de vele Kerstmarkten… Wij vinden de Kerstperiode oprecht één van de meest sfeervolle feestdagen in het jaar! Tijdens de kerstvakantie (19 december t/m 3 januari) barst het van de activiteiten in musea. Ga bijvoorbeeld schaatsen in het Spoorwegmuseum of sleetje rijden in het Nederlands Openluchtmuseum, Geen tijd om je te vervelen! Wij geven jou een overzicht waar je moet zijn tijdens de Kerstvakantie 2016!

Winterpaleis Het Loo

Vanaf 17 december is museum Paleis Het Loo drie weken lang ‘Winterpaleis Het Loo’.  In het paleis zijn koninklijk gedekte tafels te zien, met dit jaar als topstuk de gedekte tafel van Willem II en Anna Paulowna in de Audiëntiezaal, dankzij bruiklenen uit de Koninklijke Verzamelingen. Uiteraard zijn er dit jaar ook traditioneel opgetuigde kerstbomen, handgemaakte groenversiering en een echte ijsbaan op het Stallenplein. Winterpaleis Het Loo is ook open op maandag 26 december & 2 januari. Twee dagen extra om te genieten van Kerstpaleis Het Loo!  Voor Winterpaleis Het Loo gelden de reguliere entreeprijzen. Museumkaarthouders hebben gratis entree, ook voor de ijsbaan. Bekijk de agenda.

Winterpaleis Het Loo

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum staat weer helemaal in teken van winterse sferen. Van 3 december 2016 t/m 15 januari 2017 is het winter in het Nederlands Openluchtmuseum. Ervaar de winters uit onze geschiedenis en kom schaatsen en sleetje rijden, laat je verwarmen door winterverhalen en smul mee van koek en zopie. Naast het schaatsen en sleeën maak je kennis met het dagelijks leven in de winters van vroeger. Over werk en eten, overvloed en schaarste, kou en kleding, vervoer en vrije tijd. In de kruidentent hoor je hoe we vroeger onze hardnekkige winterkwaaltjes bestreden en zie je de griendwerker en klompenmaker aan het werk. Het Zeeuwse kerkje is ieder weekend en in de vakantie gevuld met sfeervolle muziek en zang. In het Openluchtmuseum beleef je de winter van vroeger! Bekijk de agenda van het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem.

Kerstvakantie 2015

Kerstmis bij Museum Willet-Holthuysen

Vanaf 25 november is Museum Willet-Holthuysen omgetoverd tot een kerstpaleis. Hier kun je ervaren hoe het vermogende echtpaar Abraham en Louisa Willet-Holthuysen Kerstmis vierde. De indrukwekkende kamers van het grachtenpand aan de Herengracht zijn teruggebracht in 19e-eeuwse kerstsferen. Verschillende stijlvol versierde kerstbomen en andere typische 19e-eeuwse feestelijke versieringen dragen eraan bij dat ‘Kerst in Willet’ dit jaar grootser is dan ooit. ‘Als piek op de kerstboom’ zijn de slaapkamer en studeerkamer tegen deze tijd gerestaureerd en voor het eerst te zien voor publiek. Ervaar ‘Kerst in Willet’ van 25 november 2016 tot en met 8 januari 2017.

Kerstmis bij Museum Willet-Holthuysen

Amsterdam Light Festival

Donkere wintermaanden zijn in Amsterdam verleden tijd dankzij Amsterdam Light Festival. Tijdens dit jaarlijkse festival voor jong en oud toveren hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars de stad om tot een ware lichtstad. Ontstaan vanuit het idee om de inwoners én bezoekers van de stad te trakteren op meer positiviteit tijdens de donkere winterdagen, biedt het festival een podium aan getalenteerde lichtkunstenaars. Dit jaar staat het ruim vijftig dagen durende festival in het teken van ‘Vriendschap’ en is te bezoeken vanaf 1 december 2016 t/m 22 januari 2017!

Kerst in Het Spoorwegmuseum

When the weather outside is frightful, let it snow en All i Want for Christmas is you zijn allemaal heerlijke sfeermakers tijdens de Kerstmaand, maar het Spoorwegmuseum helpt jou ook een handje mee… Het populaire museum verandert rond de kerst namelijk in een sfeervol Winter Station! In de kerstvakantie van 24 december 2016 t/m 8 januari 2017 maakt Het Spoorwegmuseum ruimte voor Winter Station, het gezelligste winterevenement van Nederland. In een prachtig winters aangekleed museum is er een dagelijks programma voor de hele familie met muziek, optredens, een antieke carrousel, kampvuurtjes en heel veel lekker eten. Natuurlijk kan er ook weer geschaatst worden in het museum. Het Spoorwegmuseum is deze periode (m.u.v. de kerstdagen en oudjaar) open tot 19.00 uur. Klik hier voor het totale overzicht.

Kerst in Het Spoorwegmuseum

Christmas & Winterfair in Museum BroekerVeiling

Van 9 t/m 18 december is het twee weekenden lang een waar kerstparadijs: sprookjesachtige verlichting, sneeuw, sfeervolle kerstmuziek, live optredens en stands met ontzettend leuke kerst- en/of winter gerelateerde producten in Museum Broekerveiling. Geniet van de optredens en het Open Podium of vaar met een tuinder mee in een kloetschuit door de lighallen of langs het afmijnlokaal (afhankelijk van het weer). In het entreegebouw kun je een miniatuurtreintje bewonderen dat door een landschap rijd, opgebouwd door de Groot Spoor Treinen Club Koedijk. Ook de visroker is van de partij, de scharensliep vertoont zijn kunsten en de dames en heren van Vereniging Behoud West-Fries kostuum laten zich van hun mooiste kant zien. Kinderen kunnen knutselen, kaarsen maken, een ritje maken op een pony en Oudhollandse spelletjes spelen*. Kortom er is genoeg te beleven voor jong en oud! Bekijk het volledige programma.
Kerstvakantie 2016

Kerstsferen in Museum Speelklok

Vier tijdens de koude winterdagen samen met je familie en vrienden kerst in Museum Speelklok! In de kerstperiode, 6 december t/m 8 januari, hoor je in Museum Speelklok non-stop kerstmuziek vanuit alle hoeken van het museum! De straatorgels, orchestrions en speeldozen spelen hun beste kerstplaten, boeken of rollen en de zelfspelende muzikale kerstboom is ook dit jaar weer aanwezig. Ook is het staat er een gigantische kerstboom in het museum. De Muzikale Rondleiding krijgt tijdens de winterse dagen ook weer een echt kersttintje. Kom één van deze dagen genieten van de kerstsferen in het museum en zing mee met verschillende kerstliedjes. Een leuk uitje met de kinderen, maar ook voor volwassenen! Museum Speelklok is op 25 december en 1 januari de hele dag gesloten. Op 24 en 31 december sluit het museum om 16.00 uur, de laatste rondleiding start dan om 14.30 uur. Bekijk het volledige programma hier.
Kerst in Museum Speelklok

Vier je kerstvakantie in het Maritiem Museum!

Elke dag organiseert het Maritiem Museum winterse activiteiten tussen de duizend fonkelende lichtjes op de schepen en kranen. Kinderen kunnen ijskristallen maken, marshmallows roosteren of op speurtocht door de museumhaven. Vind je het buiten te koud? Binnen ontdek je de topstukken uit onze collectie, alles over ons eten en waar het vandaan komt of waan je je voor even op een cruisevakantie. Van 26 t/m 31 december is de driemastschoener ‘Oosterschelde’ te gast in de haven en toegankelijk voor publiek. In de kerstvakantie zijn we ook op maandag open! In de Kerstvakantie Van 19 december t/m 3 januari is er elke dag een winterse activiteit in het Maritiem Museum en de verlichte museumhaven. Kinderen kunnen kerstballen en kerstkransjes versieren om thuis in de boom hangen (23 en 26 december), ijskristallen maken (28 december) en marshmallows roosteren (29 december). Elke dag kunnen jullie een spannende speurtocht maken die je langs de verlichte, historische schepen in de haven voert. Binnen wachten de familie-tentoonstellingen De wereld op je bord, Wonen op water en Zeekastelen. Bekijk het volledige programma.

Kerstvakantie 2016

Welk museum, kerstmarkten of andere evenementen mogen volgens jou niet ontbreken tijdens de Kerstvakantie 2016? Laat het ons weten en de leukste evenementen vullen wij aan in dit blog.

Laat een reactie achter