Het mooiste werk van dierenschilder Aert Schouman (1710-1792) komt samen in de feestelijke tentoonstelling Een Koninklijk Paradijs; Aert Schouman en de verbeelding van de natuur voor kunst- en natuurliefhebbers in het Dordrechts Museum.

Absoluut hoogtepunt vormt de complete kamerbeschildering van Willem V uit Huis ten Bosch met daarop zijn bijzondere dierenverzameling. Deze ‘kamer in het rond’ is onlangs gerestaureerd en straks in het Dordrechts Museum nog één keer te bewonderen, voordat ze weer binnen de muren van het toekomstige woonpaleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima verdwijnt.

Paradijselijk genieten van 18de-eeuwse flora en fauna

Met stukken uit musea en particuliere collecties in binnen- en buitenland laat de tentoonstelling het paradijs van Schouman zien vol inheemse en exotische dieren. Vooral zijn werken met schitterende vogels spreken tot de verbeelding. Schouman tekende bovendien de buitenplaatsen en tuinen die zijn rijke opdrachtgevers als aardse paradijzen lieten aanleggen.

Aeart Schouman en de verbeelding van de natuur

Koningin Máxima opent op zaterdag 18 februari de tentoonstelling. Vanaf zondag 9 februari is de tentoonstelling Een Koninklijk Paradijs; Aert Schouman en de verbeelding van de natuur  te zien voor iedereen. Ben je een kunstliefhebbers of vogelliefhebber? Dan is dit een tentoonstelling die je niet mag missen!

Laat een reactie achter