Nieuwegein- Museum Møhlmann in Appingedam heeft vanmorgen de eerste prijs van de Museum Ontdekking 2016 Awards in ontvangst mogen nemen, gevolgd door het Schipbreuk- en Juttersmuseum op Texel en De Halve Maen in Hoorn. Met duizenden binnengekomen beoordelingen heeft het publiek laten zien dat kleine musea nog steeds erg populair zijn. De grote(re) musea zijn dit jaar minder favoriet.

Massaal gestemd op kleine musea

Museumliefhebbers uit heel Nederland konden van april tot en met eind augustus een stem uitbrengen op zijn/haar favoriete museum. Het publiek bracht zijn stem uit door een beoordeling te plaatsen op de website van Museumkwartier.nl. Met bijna drieduizend beoordelingen is de tweede editie van de Museum Ontdekking Awards ook weer een groot succes.

Hoge gunfactor voor kleine musea

Het is volgens Jennifer van Bastelaar, initiatiefneemster van Museumkwartier.nl, bijzonder om te zien dat vooral de kleine musea een grote database aan fans heeft. Met het oogpunt op recente mediaberichten dat kleine musea het steeds moeilijker krijgen vanwege bezuinigingen op cultuur, is dit positief nieuws. ‘Uit de bijna drieduizend beoordelingen die wij afgelopen maanden hebben ontvangen, zagen wij al snel terug dat de gunfactor onder de kleine musea het hoogst is. Vooral de lokale inwoners van diverse streekmusea kwamen intensief op voor ‘hun’ museum’, aldus Jennifer.

Populaire editie Museum Ontdekking 2016 Awards

De Museum Ontdekking 2016 Awards is een onafhankelijke wedstrijd, voor de tweede keer georganiseerd door Museumkwartier.nl. De wedstrijd heeft hierbij als doelstelling om musea in Nederland meer onder de aandacht te brengen en naar een hoger en nog professioneler niveau te tillen. Anders dan vorig jaar, werd er voor deze editie geen speciale jury ingezet. Het Nederlandse publiek heeft bepaald welke Musea de Museum Ontdekking 2016 Awards publieksprijs hebben gewonnen.

Winnaars Museum Ontdekking Awards bekend!

Stuur een felicitatie door een bericht achter te laten.

1. Lieve Rob, wij feliciteren jou en je team van vrijwilligers en alle kunstenaars van Harte!!!
    Op naar de volgende Award en dat Museum Mohlmann lang moge blijven zegevieren! 🙂

X Severine & Eric

2. Beste Rob en alle medewerkers,
    Fantastisch deze prachtige 1e plaats! Hartelijk gefeliciteerd en nu allemaal aan de taart! Van die lekkere die al vaak door verschillende kunstenaars zijn geschilderd (bijv. van Douwe Elias).
    Een heerlijke opsteker om door te gaan met de exposities.

3. Dag rob,
    Geweldigdeze overwinning. Je hebt het zo verdiend. en zo gegund1
    Proficiat!

4. Dag Rob,
    Wat geweldig, deze overwinning! Het is je zo gegund en je hebt het zo verdiend.

Proficiat!!

5. Rob van harte gefeliciteerd. Het is je gegund, het is inderdaad een prachtig museum.

6. Me dunkt: een terechte winnaar!!
    Broodnodige erkenning voor Rob (en natuurlijk Laura, die schat) en alle vrijwilligers.
    Vergeet ik al die geweldige kunstenaars nog bijna….

7. Rob en alle medewerkers,

Het is jullie van harte gegund. Jullie zetten met dit Museum de realistische kunst en ook de Stad Appingedam op de kaart. Geniet van deze overwinning en zet de deuren alvast maar open voor de stroom die op gang gaat komen richting Museum Mohlmann