Sorteer op

 1. 5.0

  Ontzetten leuk museum. Leuke activiteiten, de vroegere tijd wordt naar voren gehaald . Leerzaam voor kinderen en volwassenen.

 2. 5.0

  Alle huisjes zijn op dezelfde wijze geplaatst zoals ze “gevonden” zijn, wat scheef stond staat nu ook scheef!! En als je er loopt…..de geur van het tanen van de zeilen, de geuren vanuit het keukentje waar je altijd welkom bent en mee kunt eten met de bonenpot of rode kool met appeltjes op het petroliestelletje maar wel even zelf je bord afwassen hoor met de groene zeep. Je gaat even langs de smederij waar in 2016 ook nog hard gewerkt werd aan onze grote scharnieren voor de “nieuwe” darsdeuren van onze oude Westfriese stolpboerderij (uit 1643) ja, ze beheersen nog echt het oude ambacht smeden.. Zo tussendoor loop je langs de oude moestuintjes en in de oogsttijd koop je er wat groenten en fruit! Het is zo door de jaren heen een heel levendig museum gebleven en laat, naast alle kinderactiviteiten in zomer en winter, ook regelmatig mooie exposities zien. De boottocht heen en terug geeft al een feestelijk begin en afsluiting van zo’n dag.

 3. 5.0

  Prachtig ,maar zo benieuwd hoe de bomen heten die in april prachtig in het blad zitten,ze staan over het hele terrein van het buitenmuseum….

 4. 5.0

  Cultureel historisch van zeer grote waarde!

  Veel leuke en aparte speel- en doe activiteiten voor kinderen.

Beoordeling Zuiderzeemuseum

Jouw beoordeling