Aparte rij voor museumkaarthouders – Lange wachtrijen en slechte service? Niet meer! Het Stedelijk Museum in Amsterdam is afgelopen weekend gestart met een extra rij voor museumkaarthouders. Dat kondigt het museum aan nadat dit weekend twee lezers in Het Parool klaagden over de lange wachtrijen en de slechte service in het museum…

Lezers vinden het Stedelijk museum niet gastvrij?

De lezers noemden het museum niet gastvrij. ‘Dat arrogante ­museum heeft niet nagedacht over Amsterdammers met (of zonder) een museumkaart,’ schreef Richard Beumer. Ook Ingrid Schubert stond in de lange rij en zag de irritatie onder de museumkaarthouders ‘zienderogend toenemen’.

Voorjaarsvakantie en drie populaire tentoonstellingen

Door de voorjaarsvakantie en drie populaire tentoonstellingen die tegelijkertijd te zien zijn, loopt de rij bij het Stedelijk nu regelmatig tot ver buiten door. Waar museumkaarthouders een rij bij andere musea kunnen omzeilen, moesten de bezoekers van het Stedelijk met een pas gewoon achter aansluiten.

Aparte rij voor museumkaarthouders

‘Normaal gesproken kunnen Museumkaarthouders direct doorlopen en wordt hun pas gescand bij de ingang van de museumzalen,’ zegt het museum in een reactie. Maar voor de Tinguely-tentoontstelling geldt een toeslag voor pashouders, en daarvoor moesten ze achter in de rij aansluiten.

Hoewel het wel mogelijk is om deze toeslag van te voren online te betalen, komt het museum nu ook met een aparte rij voor museumkaarthouders. Ook benadrukt het museum dat het in de ochtenden en op de vrijdagavond tot 22.00 uur relatief rustig is. Tijdens het laatste weekend van de Tinguely-tentoontselling, 4 en 5 maart, is het museum een uur langer open.

Over het Stedelijk Museum Amsterdam

Na een verbouwing van 10 jaar heeft het Stedelijk Museum –gelegen in het Museumkwartier van Amsterdam- in 2012 een grote heropening gehad. Het Stedelijk Museum Amsterdam is een internationaal instituut, gewijd aan hedendaagse en moderne kunst. Het populaire museum is helemaal klaar voor jouw bezoek! Waar wacht je nog op?

Bron: www.parool.nl

Laat een reactie achter