Nieuwegein – De redactie van Museumkwartier.nl kijkt zeer tevreden terug op het eerste jaar van de populaire website. In juli 2015 werd Museumkwartier.nl gelanceerd en bereikte begin 2016 haar 150.000ste bezoeker.

Enorm aanbod van 1000 museumpagina’s

Oorzaken van de hoge bezoekersaantallen komt onder meer door de sterke focus op inspirerende en professionele inhoud in combinatie met het enorme aanbod van 1000 museumpagina’s. “Door de sterk stijgende bezoekersaantallen in gemiddeld 7 maanden tijd kun je echt zien dat onze inspanningen zijn vruchten heeft afgeworpen”, zegt content manager Jennifer van Bastelaar. “Wij zijn niet zomaar een website met wat informatie over musea. Het is een betrouwbare bron voor iedere Nederlander ”.

Meest populaire berichten in 2015

Bezoekers vonden het winterevenement van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem met 5585 unieke bezoekers in minder dan 2 weken het meest interessant, gevolgd door Het William Turner evenement in Museum de Fundatie met 5394 bezoekers. Dat blijkt uit onderzoek van de redactie. Museumkwartier.nl analyseerde deze week de bezoekcijfers van 2015.

Nieuw en onafhankelijk platform

Sinds 2015 is Museumkwartier.nl HET nieuwe en onafhankelijke platform voor musea in Nederland! Ontspanning en vrije tijd worden steeds belangrijker in Nederland. De online bezoeker wil in korte tijd DE informatie en inspiratie vinden waar hij/zij op dat moment op zoek naar is. De populaire website biedt deze informatie aan haar bezoekers door middel van blogs, nieuws- en persberichten, beoordelingen en informatie over evenementen/tentoonstellingen.

Gemak en plezier op Museumkwartier.nl

Museumkwartier wil zijn bezoekers het grootst mogelijke gemak en plezier laten ervaren. De producten/diensten die Museumkwartier op de markt brengt vallen op door inhoud, volledigheid en deskundigheid. Museumkwartier.nl speelt door volledigheid in op de wensen van deze bezoeker. Een journalistieke redactie houdt de informatie van deze uitjes up-to-date en vult deze aan met interessante artikelen, nieuwsberichten blogs en informatie over evenementen/tentoonstellingen.

Museumkwartier.nl pakt groots uit in 2016

De website gaat in 2016 groots uitpakken met meerdere landelijke persberichten, campagnes en de Museum Ontdekking Awards 2016. Museumkwartier.nl gaat verder groeien door het beste te halen uit de website, bezoekers en samenwerkingen met andere musea, maar geen groei gericht op zoveel mogelijk winst. Geen groei ten koste van alles, maar groei ten bate van alles.

Mis nooit meer museum tips