Wauw, wat een prestatie! De scenografie Wereld van Zilver van het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven heeft een nominatie ontvangen voor een Internationale Design en Communicatie Award (IDCA). Het tentoonstellingsontwerp van het Utrechtse bureau Tinker imagineers is geselecteerd door een vakjury in de categorie ‘best scenography for a permanent collection’. Om te winnen moet Wereld van Zilver drie projecten achter zich laten, waaronder het 9/11 Memorial Museum in New York.

Genomineerd voor internationale museumprijs

De IDCA Awards 2015, georganiseerd door het wereldwijd opererende cultureel communicatiebureau Agenda, roemt innovatief design in musea en de impact ervan op de bezoekers. In totaal werden voor de 5e editie van de prijs 84 projecten ingezonden uit 20 landen. Op woensdag 9 september zullen de winnaars bekend gemaakt worden in Istanbul tijdens het jaarlijkse Communicating the Museum congres.

Zilvermuseum vaker in de prijzen

Wereld van Zilver viel al meerdere prijzen ten deel. In 2014 won Tinker imagineers de FX Design Excellent Award. Recent werd het Nederlands Zilvermuseum uitgeroepen tot Museum Ontdekking 2015.

Schermafbeelding 2015-08-10 om 11.37.10

 

Laat een reactie achter