Afgelopen weekend was het zover; Museumplein Limburg opende haar deuren voor bezoekers. Met de opening van deze, deels nieuwe, instellingen heeft Kerkrade er drie prachtige toeristische attracties bij gekregen; Columbus Earth Theater, Cube Design Museum en Continium Discovery Center…

Columbus Earth Theater

Columbus Earth Theater is een bolvormig gebouw dat voor de helft boven het maaiveld uitsteekt en voor de andere helft onder de grond verborgen zit. In de onderste helft van de bol bevindt zich het earth theater. Vanaf twee ringvormige balkons met glazen vloeren kijk je op een holle megaprojectie met een doorsnede van 16 meter. In de bovenste helft van de bol, onder de koepel, bevindt zich een cirkelvormig auditorium. Hier huist het eerste National Geographic 3D Theater van Europa waar films van National Geographic worden getoond.

Nieuw; Museumplein Limburg in Kerkrade

Cube Design Museum

In Cube Design Museum, de zes verdiepingen tellende kubus, maak je kennis met nieuwe technologie en onderzoek je wat wetenschap voor ons leven betekent. In tegenstelling tot andere design musea laat Cube niet alleen design zien; het wordt ook een plek waar kennis wordt gedeeld en nieuwe inzichten tot leven komen.

Cube Design Museum

Continium Discovery Center

Na ruim een jaar dicht te zijn geweest gaat het bestaande museum Continium zondag weer open voor publiek. In Continium draait het om het ontdekken van de wereld van wetenschap en techniek. Hier zie je zelf hoe wetenschappelijke principes werken aan de hand van allerlei interactieve stations. Let wel, er is nog veel meer te doen, te ervaren en beleven in de drie musea. Een welgemeend advies: ga vooral zelf kijken!

Museumplein Limburg

De drie musea gaan naar verwachting 200.000 bezoekers per jaar opleveren. Een bezoek dat zeer de moeite waard gaat zijn. Museumkwartier is ontzettend trots op de opening van het nieuwe Museumplein. Wij gaan er in ieder geval snel een kijkje nemen? Jij ook? Laat het ons weten via een reactie onder dit bericht.

Mis nooit meer museum tips

Bron: Telegraaf.nl

1. Geweldige opzet van activiteiten het is jammer dat het niet zo bekend is. ik kwam er pas achter toen ik ging zoeken naar activiteiten voor kinderen. Meer reclame maken ook verder in het land. ik zorg voor mond op mond reclame.

Els Smeets