Dat Utrecht een prachtige stad in het midden van Nederland is, hoeven wij natuurlijk echt niet meer uit te leggen. Hoewel het de kleinste provincie is, er is volop ruimte om te wandelen, fietsen, zwemmen, kanoën en varen. Utrecht staat ook bekend om zijn populaire Museumkwartier. Binnen dit Museumkwartier vind je veel oude gebouwen, heerlijke restaurants en niet te missen; de diverse musea. Wij hebben een overzicht gemaakt van alle musea die gelegen zijn in Museumkwartier Utrecht:

1. Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht

Steeds als ik je zie lopen, dan gaat de hemel een klein beetje open… Wil jij net als Marco Borsato alles weten over sterren en planeten? Bezoek dan Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht! Beklim de trappen naar de 19de-eeuwse sterrenkoepels en kijk op een donkere avond naar sterren en planeten. Je vervelen is hier geen optie!

Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht

2. Het Rietveld, Schroderhuis

Het befaamde Rietveldhuis is zeer de moeite waard om te bezoeken, dit architectonisch meesterwerk gebouwd vanuit de stroming de Stijl, staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het was voor Gerrit Rietveld zijn eerste complete woonhuis en bovendien een bijzonder en eigenzinnig experiment werd, die zijn gelijke niet kent.

Het Rietveld, Schroderhuis

3. Catharijneconvent

Een combinatie van eeuwenoude en hedendaagse kunst? Dat vind je in het Catharijneconvent in Utrecht! In het bijzondere museum kom je alles te weten over de tradities en achtergronden van onze feestdagen. Ook architectuurliefhebbers komen aan hun trekken, want het museum is gevestigd in een middeleeuws klooster in hartje Utrecht!

Catharijneconvent

4. Dick Bruna huis = Nijntje Museum

Wie kent Nijntje nu niet? In het Dick Bruna huis kom je alles over Nijntje Pluis en vriendjes zoals Snuffie de hond en Nina te weten. Je vind er ook boekjes, knuffels, speelgoed, super leuk. Maar ook ouder werk van Dick Bruna zelf, affiches, boekomslagen. Kortom: van klein tot groot een super leuk museum. Op 6 juli 2015 sluit het dick bruna huis voor een grootse verbouwing. Om in december 2015 weer open te gaan, met een verbeterde inhoud en meer ruimte, speciaal voor families. De nieuwe naam is Nijntje museum: hét museum waar peuters en kleuters samen met Nijntje spelenderwijs hun wereld ontdekken.

Dick Bruna Huis

5. Universiteitsmuseum

Het Universiteitsmuseum bevat leuke en uitdagende doe activiteiten voor kinderen en ouders. Ga als echte wetenschapper aan de slag in het jeugdlab en kom veel te weten over eigenlijk van alles. Bekijk interessante en vreemde voorwerpen bijvoorbeeld: skeletten, opgezette dieren en een deeltjesversneller geven een kijkje in de wereld van de Universiteit Utrecht.

Universiteitsmuseum

6. De Oude Hortus

De Oude Hortus hoort bij het Universiteitsmuseum in Utrecht. Deze mooie historische tuin ligt in hartje Utrecht… Een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van de prachtige natuur…De echt natuur en tuinliefhebbers kunnen hier veel inspiratie opdoen. Er is een cottagetuin en medicinale tuin bovendien zijn er zoveel soorten bomen en planten zoals een 250 jaar oude Ginko Biloba’s.

De Oude Hortus

7. Museum voor Hedendaagse Aboriginal Kunst (AAMU)

Heb je al een bezoek gebracht aan het enige museum in Europa dat zich richt op de hedendaagse Aboriginal kunst uit Australië? Kom naar het AAMU in hartje Utrecht en ontdek de oudste, nog levende cultuur op aarde! Kinderen hebben hier de dag van hun leven! Waar wacht je nog op?

Aamu

8. De Dom

Er zijn dingen die je ooit een keer in je leven gedaan moet hebben. Een bezoek aan De Dom, oftewel de Domtoren in Utrecht hoort daar zeker bij! Na een klim van 465 treden en 112 meter later tref je een uitzicht waar je u tegen zegt. In alle seizoenen is het uitzicht vanaf de transen op 70 en 95 meter spectaculair!

De Dom

9. Centraal Museum

Het Centraal Museum Utrecht is een bijzonder museum. De combinatie van de Utrechtse stadsgeschiedenis met modern zoals Victor en Rolf, prachtige oude meester zoals Jan van Scorel tot design zoals Rietveld maar ook Dick Bruna… Kortom: alle ingrediënten voor een inspirerend dagje uit. Echt de moeite waard het Centraal Museum in Utrecht.

Overzicht Museumkwartier Utrecht

Overzicht Museumkwartier Utrecht

Wat is jouw favoriete museum uit dit overzicht? Laat het ons weten via een reactie onder dit bericht.

Laat een reactie achter