Ga je voor een museumbezoek met de mooiste werken van Van Gogh, shoppen in de Kalverstraat, grof geld uitgeven op de P.C. of toch voor een kroegentocht door de Jordaan? De redenen voor een stedentrip Amsterdam zijn ontzettend uiteenlopend. Natuurlijk vinden wij alle musea in Amsterdam het meest interessant en daarom hebben wij speciaal voor jou een top 10 meest bekende musea in Amsterdam in willekeurige volgorde samengesteld…

1. Rijksmuseum Amsterdam

Wat is volgens jou het meest bekende museum in Nederland? Precies! Dat is het Rijksmuseum Amsterdam… Het Rijksmuseum laat zien hoe de Nederlandse geschiedenis in elkaar zit. Ontzettend interessant! Dit immens populaire museum, gelegen in het Museumkwartier van Amsterdam, moet je minimaal een keer in je leven hebben gezien! Vergeet je trouwens geen selfie met DE Nachtwacht te maken?

Rijksmuseum - 2014 - John Lewis Marshall
Rijksmuseum – 2014 – John Lewis Marshall

2. Scheepvaart Museum Amsterdam

Schip ahoy! Ontdek, beleef en ervaar 500 jaar maritieme geschiedenis in Het Scheepvaartmuseum in hartje Amsterdam! Stap aan boord van de zeereis, beleef het leven aan boord, luister naar het verhaal van de walvis en ontdek hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. Buiten wacht de replica van het beroemde VOC-schip Amsterdam. Jouw dag kan echt niet meer stuk!

Top 10 meest bekende musea in Amsterdam

3. Van Gogh Amsterdam

Vincent van Gogh (1853-1890) is een van de beroemdste Nederlandse kunstenaars en jij krijgt de kans om zijn levenswerk te bewonderen in het Van Gogh Museum in hartje Amsterdam! Ontdek de grootste collectie schilderijen van de kunstenaar die een groot gedeelte van zijn leven in Frankrijk doorbracht…

Van Gogh Amsterdam

4. Science Center NEMO

Science Center NEMO neemt je mee in de wereld van die alledaagse dingen die toch heel bijzonder zijn. Iedere bezoeker, van jong tot oud, kan hier wetenschappelijke kennis ervaren.Ontdek bijvoorbeeld hoe bruggen werken, waarom je soms dingen ziet die er niet zijn en hoe bliksem ontstaat door zelf aan de slag te gaan met de interactieve opstellingen. Workshops, filmpjes en demonstraties maken je NEMO dag compleet.

Science Center NEMO

5. Hermitage Amsterdam

De Hermitage in Amsterdam mag zich met trots scharen in het rijtje van mooiste musea in Nederland. Het beroemde museum is gevestigd in gebouw Amstelhof dat stamt uit 1683 en is een van de mooiste voorbeelden van monumentale classicistische architectuur in Amsterdam. Ontdek, beleef en ervaar De Hermitage!

Hermitage

6. Anne Frankhuis

Het indrukwekkende verhaal van Anne Frank is bekend over de hele wereld. In het Anne Frank Huis gevestigd in hartje Amsterdam kun je met eigen ogen zien hoe Anne Frank met haar familie heeft gewoond en geleefd in hun geheime schuilplaats; Het Achterhuis. In 1 woord; Indrukwekkend!

Anne Frankhuis

7. Tropen Museum

In het Tropenmuseum vind je de mooiste verhalen en voorwerpen van over de hele wereld. Super indrukwekkend! Zo maak je bijvoorbeeld een reis door de tijd en de wereld en maak je kennis met uiteenlopende culturen en het dagelijks leven van mensen ver weg. Culturen komen tot leven in het Tropenmuseum gelegen in Amsterdam!

Tropen Museum

8. Joods Historisch Museum

Het Kenniscentrum in het Joods Historisch Museum in Amsterdam staat open voor museumbezoekers, scholieren, studenten, onderzoekers, en iedere andere belangstellende. Joodse kunst, cultuur en religie en de geschiedenis van de joden (met name in Nederland) zijn de belangrijkste onderwerpsgebieden. Wanneer je met je gezin een bezoek brengt aan het Joods Historisch Museum, vergeet dan ook niet om een kijkje te nemen bij het Joods Historisch Kindermuseum.

Joods Historisch Museum

9. Madame Tussauds

Madame Tussauds, wie kent het nou niet? Of je nu van film, voetbal, kunst of muziek houdt, in Madame Tussauds kom je alle grootheden tegen. Stap in bed bij Robbie Williams, paradeer met Doutzen Kroes over de catwalk of draai een plaatje met Armin van Buuren! Niks is hier te gek!

Madame Tussauds

10. Paleis op de dam

Het trots van Nederland; Het Koninklijk Paleis op De Dam in Amsterdam. Het Paleis is het officiële ontvangstpaleis van de Koning en wordt daarbuiten zoveel mogelijk opengesteld voor bezoekers. Bezoek het Paleis en ontdek de unieke geschiedenis van dit bijzondere gebouw in het hart van Amsterdam.

Paleis op de Dam

Top 10 meest bekende musea in Amsterdam

Welk museum in Amsterdam is jouw favoriet? En waarom? Laat het ons weten via een reactie onder dit bericht.

Mis nooit meer museum tips

  1. Its actually a nice and helpful piece of information. Im glad that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing. bdekdbbdcggekddd

  2. Mijn favoriet is en blijft Museum Amsterdam Noord. Logisch, ik heb het opgericht en jarenlang beheerd. Alleen het gebouw heeft al grote museale waarde: Gemeente badhuis uit 1918, monument natuurlijk. Architect? Boeyinga volgens sommigen, maar dat is niet goed mogelijk, zegt zijn biograaf. Hij werkte toentertijd als projectleider voor De Klerk in de Spaarndammerbuurt. De Gemeentelijke Woningdienst dus, die volgens goed socialistische principes geen namen op de werktekeningen liet zetten. Tot in de jaren zestig gebruikt als badhuis, vervolgens wat verwaarloosd, maar door Stadsherstel prachtig gerestaureerd. En nu al bijna tien jaar museum. Een buurtmuseum. Met wisseltentoonstellingen over heden en verleden van Noord en een kleine permanente expositie. Interessante rondleidingen in het stadsdeel. En deelnemer aan Museum om de Hoek, een nieuwe samenwerking van alle buurtmusea en museale initiatieven in Amsterdam.

Laat een reactie achter