Wie kent ze niet; Het Rijksmuseum in Amsterdam, het Kröller Müller Museum in Arnhem of het Spoorwegmuseum in Utrecht… Het zijn allemaal immens populaire musea, maar waarom trekken juist deze musea jaarlijks zoveel bezoekers. Je komt het allemaal te weten in deze top 10 meest bezochte musea in Nederland van 2014.

1. Het Rijksmuseum in Amsterdam

Wat is volgens jou het meest bekende museum in Nederland? Precies! Dat is het Rijksmuseum in Amsterdam… Na de heropening in april 2013 is het Rijksmuseum het meest bezochte museum van Nederland. Het immens populaire museum heeft in 2014 een recordaantal van 2.450.000 bezoekers ontvangen. Het Rijksmuseum laat zien hoe de Nederlandse geschiedenis in elkaar zit. Ontzettend interessant! Dit immens populaire museum, gelegen in het Museumkwartier van Amsterdam, moet je minimaal een keer in je leven hebben gezien! P.s. wist je dat het Rijksmuseum sinds de heropening vier miljoen bezoekers binnen gehad heeft?

Rijksmuseum Amsterdam

2. Van Gogh Museum in Amsterdam

Vind jij het ook niet apart dat de twee meest bezochte musea van Nederland bijna naast elkaar liggen? Vincent van Gogh (1853-1890) is een van de beroemdste Nederlandse kunstenaars en jij krijgt de kans om zijn levenswerk te bewonderen in het Van Gogh Museum in hartje Amsterdam! Ontdek de grootste collectie schilderijen van de kunstenaar die een groot gedeelte van zijn leven in Frankrijk doorbracht… Het Van Gogh Museum staat met ongeveer 1.6 miljoen bezoekers in 2014 op de verdiende tweede plaats.

Van Gogh Museum Amsterdam

3. Anne Frank Huis in Amsterdam

Het indrukwekkende verhaal van Anne Frank is bekend over de hele wereld. In het Anne Frank Huis gevestigd in hartje Amsterdam kun je met eigen ogen zien hoe Anne Frank met haar familie heeft gewoond en geleefd in hun geheime schuilplaats; Het Achterhuis. In 1 woord; Indrukwekkend! Het Anne Frank Museum ontving in 2014 +/- 1.2 miljoen bezoekers en staat daarmee op de derde plaats.

Anne Frank Huis Amsterdam

4. Stedelijk Museum in Amsterdam

Na een verbouwing van 10 jaar heeft het Stedelijk Museum –gelegen in het Museumkwartier van Amsterdam- in 2012 een grote heropening gehad. Het Stedelijk Museum Amsterdam is een internationaal instituut, gewijd aan hedendaagse en moderne kunst. Het populaire museum is helemaal klaar voor jouw bezoek! In 2004 heeft het Stedelijk Museum in Amsterdam 800.000 bezoekers gehad.

Stedelijk Museum Amsterdam

5. Science Center Nemo in Amsterdam

Science Center NEMO neemt je mee in de wereld van die alledaagse dingen die toch heel bijzonder zijn. Iedere bezoeker, van jong tot oud, kan hier wetenschappelijke kennis ervaren.Ontdek bijvoorbeeld hoe bruggen werken, waarom je soms dingen ziet die er niet zijn en hoe bliksem ontstaat door zelf aan de slag te gaan met de interactieve opstellingen. Workshops, filmpjes en demonstraties maken je NEMO dag compleet. In 2014 heeft Science Center Nemo 585000 bezoekers mogen ontvangen.

Science Center Nemo in Amsterdam

6. Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

In het Nederlands Openluchtmuseum wandel je door Nederland van twee eeuwen geleden tot nu. De echte authentieke gebouwen, gebruiksvoorwerpen die het soms nog doen en echte verhalen van mensen maken het tot een bijzonder museum. Je wandelt door prachtige natuur, er zijn leuke café’s of plekjes om te eten en drinken en er is een geweldige speeltuin. Met 548.000 bezoekers in 2014 staat het Openluchtmuseum op de zesde plek.

Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

7. Gemeentemuseum in Den Haag

Het Haagse Gemeentemuseum is een museum voor moderne, beeldende kunst, mode, kunstnijverheid, en muziekinstrumenten. Bovendien zijn er een aantal stijlkamers die de tijd van circa 1680 – 1897 laten zien. Verder zijn er vaak prachtige wisselende tentoonstellingen te bezoeken. Elk jaar een zomerexpo en wonderkamers met exposities gekozen door directeur en de jongeren zelf. 510.000 bezoekers hebben in 2014 het museum gezien.

Gemeentemuseum Den Haag

8. Paleis Het Loo in Apeldoorn

In het hart van Nederland, aan de rand van Apeldoorn, ligt Paleis Het Loo. Het voormalige paleis is na een grondige restauratie sinds 1984 opengesteld voor publiek. Beleef, ervaar en ontdek hoe de Oranjes 300 jaar lang woonden en werkten in de ingerichte kamers. Kruip terug in de tijd en waan je in het leven van een prins of prinses. Paleis Het Loo staat met gemiddeld 410.000 bezoekers op de achtste plaats.

Paleis Het Loo in Apeldoorn

9. Hermitage in Amsterdam

De Hermitage in Amsterdam mag zich met trots scharen in het rijtje van mooiste musea in Nederland. Het beroemde museum is gevestigd in gebouw Amstelhof dat stamt uit 1683 en is een van de mooiste voorbeelden van monumentale classicistische architectuur in Amsterdam. Ontdek, beleef en ervaar De Hermitage! In 2014 hebben 375.000 bezoekers een bezoek gebracht aan het populaire museum.

Hermitage in Amsterdam

10. Nederlands Spoorwegmuseum

Toet toeeeeettt! Pas op, treinen in overvloed in het leukste museum van Utrecht! Het oude Maliebaanstation is de poort tot het Nederlands Spoorwegmuseum. Van Marmeren vloeren, tot een koninklijke wachtkamer en van kroonluchters tot talloze luxueuze treinen… Ontdek in 5 verschillende werelden alles over treinen! Ideaal voor een uniek kinderfeestje!

Nederlands Spoorwegmuseum

Top 10 meest bezochte musea in Nederland?

Welk museum is jouw favoriete museum in Nederland? Laat het ons weten door een reactie onder dit bericht te plaatsen.

 

  1. Museum voorlinden . Echt een mooi en hip museum .

  2. Ik vind het Mauritshuis in Den Haag prachtig. Het bijzondere gebouw en zeker ook de collectie. Jammer dat deze niet in de top tien zit, maar vind het zeker het vermelden waard.

  3. Waarom halen jullie het Kroller-Muller aan als een van de best bezochte musea om het vervolgens niet te behandelen?

Laat een reactie achter