De stad waar de regering zicht heeft gevestigd, de mooie stad achter de duinen en de stad van de vele monumenten en historische wijken… Dat Den Haag één van de meest bijzondere steden van Nederland is, wist je waarschijnlijk al heel lang, maar wist je ook dat Den Haag tal van interessante musea te bieden heeft? Wij hebben voor de top 10 musea in Den Haag in willekeurige volgorde voor jou op een rij gezet:

1. Escher in het Paleis

Escher in Het Paleis toont permanent de wereldberoemde, fantasievolle voorstellingen van de kunstenaar M.C. Escher. Het museum is gevestigd in het voormalige winterpaleis van koningin-moeder Emma. Met ruim honderdvijftig prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken te zien met als hoogtepunt en kroon op de tentoonstelling de 7 meter lange Metamorfose III.

Escher in het Paleis

2. Gemeentemuseum Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag is een museum voor moderne, beeldende kunst, mode, kunstnijverheid, en muziekinstrumenten. Bovendien zijn er een aantal stijlkamers die de tijd van circa 1680 – 1897 laten zien. Verder zijn er vaak prachtige wisselende tentoonstellingen te bezoeken. Elk jaar is er een zomerexpo en wonderkamers met exposities gekozen door directeur en de jongeren zelf…

Gemeentemuseum Den Haag

3. Madurodam

In Madurodam ontdek je waar een klein land groot in is. Stap in de schoenen van DJ Armin van Buuren en mix bij de DJ Tafel je eigen beats, leer vliegen op Schiphol en laad een schip met containers in de haven van Rotterdam. Vervelen is hier geen optie!

Top 10 musea in Den Haag

4. Humanity House

Via een spannende ervaringsreis van ongeveer drie kwartier zie, hoor en beleef je in het Humanity House wat het betekent om te moeten overleven in een conflict- of rampgebied. Het Humanity House is naast museum ook een ontmoetingsplek waar wekelijks live-interviews, debatten, tijdelijke tentoonstellingen, festivals, filmavonden en andere activiteiten en evenementen plaatsvinden.

Humanity House

5. Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum is voor alle leeftijden leuk, voor de allerkleinsten en grotere kinderen zijn er tentoonstellingen en zo leer je spelenderwijs alles over kinderboeken en de magie van verhalen. Voor volwassenen zijn er prachtige originele boekenillustraties en kom je alles te weten over jeugdliteratuur.

Kinderboekenmuseum

6. Panorama Mesdag

Panorama Mesdag is het oudste panorama ter wereld dat op zijn oorspronkelijke plaats bewaard is gebleven en is een uniek cultuurhistorisch monument. Omdat het doek rond is, sta je niet vóór, maar middenín het schilderij. Wanneer ga jij dit doek ontdekken?

Panorama Mesdag

7. Louwman Museum

Het Louwman Museum biedt onderdak aan één van ’s werelds mooiste en meest gevarieerde automobielcollecties. Ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen geven een overzicht van de ontwikkeling van de auto in al zijn verschijningsvormen, vanaf 1886 tot de 70-er jaren.

Louwman Museum

8. Mauritshuis

Het Mauritshuis is het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van Den Haag bevindt zich de compacte, maar wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van dit zeventiende-eeuwse monument.

Mauritshuis

9. Museon

10. Fotomuseum Den Haag

In december 2002 werd het Fotomuseum Den Haag geopend als jongste museale instelling voor fotografie in Nederland. Het museum is onderdeel van het Gemeentemuseum Den Haag. Ontdek één van de mooiste musea van Nederland met een uitgebreide collectie topstukken.

Fotomuseum Den Haag

Top 10 musea in Den Haag

Heb jij al een bezoek mogen brengen aan een van bovenstaande top 10 musea in Den Haag? Laat het ons weten via een reactie onder dit bericht.