Lonely Planet heeft Rotterdam uitgeroepen tot één van de 10 topsteden van de wereld om te bezoeken en dat is niet voor niks. Van spectaculaire, ultramoderne hoogbouw en historische havengebouwen tot allerlei festivals en tal van musea… Rotterdam heeft het echt allemaal? Wil jij ook een dagje cultuur hoppen in Rotterdam? Ontdek de top 10 musea in Rotterdam…

1. Museum Boijmans Van Beuningen

Musea in Rotterdam? Zijn die er dan? Natuurlijk! Een van onze favoriete musea in Rotterdam is Museum Boijmans van Beuningen. Reis door de geschiedenis van de kunst in Museum Boijmans van Beuningen. Het museum geeft een overzicht van topstukken uit de vroege Middeleeuwen tot de 21-e eeuw. Naast de vaste opzet zijn er wisselende exposities en vinden er regelmatig bijzondere activiteiten plaats voor jong en oud.

Museum Boijmans Van Beuningen

2. Wereldmuseum Rotterdam

Het Wereldmuseum in Rotterdam is een museum over culturen in het heden en het verleden. Het is de voortzetting van het Museum voor Land- en Volkenkunde en bevindt zich op de hoek van de Veerhaven en Willemskade. Het toont meer dan 1800 etnografische objecten van verschillende culturen in Azië, Oceanië, Afrika, de Amerika en Islamitisch erfgoed.

Wereldmuseum Rotterdam

3. Maritiem Museum Rotterdam

Het Maritiem Museum Rotterdam is een scheepvaart- en havenmuseum in het centrum van Rotterdam. Naast het museum ligt het Havenmuseum met een grote collectie schepen en overslagmiddelen, dat gratis toegankelijk is. Een absolute aanrader…

Maritiem Museum Rotterdam

4. Nederlands Fotomuseum

Ontdek een schatkamer van fotografie in het Nederlands Fotografiemuseum. Het museum organiseert internationale tentoonstellingen en is tegelijkertijd het kenniscentrum van fotografie in Nederland. Er wordt een veelzijdig beeld gegeven van fotografie maar de focus wordt vooral gelegd op fotografie als maatschappelijk en artistiek medium. Het museum heeft een verrassend publieksaanbod voor jong en oud.
Top 10 musea in Rotterdam

Top 10 musea in Rotterdam

5. Trompenburg Tuinen & Arboretum

Trompenburg Tuinen & Arboretum is een prachtig aangelegde plantentuin met een grote collectie bomen, struiken, vaste planten, bollen en knollen. De tuin ligt aan de rand van het centrum van Rotterdam in de wijk Kralingen en is een ware schatkamer voor plantenkenners en een weldaad voor wandelaars op zoek naar rust in een drukke stad.
Trompenburg Tuinen & Arboretum

6. Feyenoord Museum

Draag jij Feyenoord in je hart en wil je meer weten over de historie van jouw favoriete club? Kom dan zo snel mogelijk naar het Feyenoord museum en heb daar de dag van je leven!

Feyenoord Museum
Bron: http://www.dekuip.nl/images/thumbs/0122124ee7a6b8c83ab5f3a8a2b79434_1308_848_crop.jpg

7. Trammuseum Rotterdam

Word jij helemaal wild van trams? Kijk je altijd even achterom op het moment dat er een tram aan komt rijden en sta jij het liefst de hele dag op het tramstation? Kom dan nu naar het Trammuseum Rotterdam! Loop door de oude remise en zie de oude trams daar staan in al hun voormalige glorie.

Trammuseum Rotterdam

8. Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Ben jij benieuwd hoe zo een giraf nou onder al die huid eruitziet, of ben je meer geïnteresseerd in de kleinere insecten, of vind jij vissen juist hartstikke interessant? Dan zal jij vast veel plezier beleven in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam!

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

9. Oorlogsverzetsmuseum Rotterdam

Kom nu naar het net verbouwde OorlogsVerzetsMuseum Rotterdam! Ontdek via interactieve en educatieve onderdelen hoe het was om tijdens de bombardementen van Rotterdam in 1940 zelf aanwezig te zijn.

Oorlogsverzetsmuseum Rotterdam

10. Belasting & Douane Museum

Niemand houd van belasting betalen, maar wil je wel weten waarom en hoe het vroeger werd geregeld? Kom dan naar het Belasting & Douane museum, leer hier meer over belasting en over hoe douane werk nu zijn gang gaat.

Belasting & Douane Museum

Top 10 musea in Rotterdam

Staat jouw favoriete museum in Rotterdam er wel/niet bij? Laat het ons weten via een reactie onder dit bericht.

  1. Kunsthal van architect Rem Koolhaas mis ik !

  2. Ik mis in uw overzicht de Van Nelle museum in het Unesco Werelderfgoed Van Nelle in Rotterdam!!

Laat een reactie achter