Top 10 musea Meivakantie 2017 – Wil jij er graag op uit met je kinderen, familie of vrienden? Of het nu mooi weer is of niet, er is in ieder geval genoeg te beleven in en rondom verschillende musea in Nederland. Weet jij alleen nog niet precies wat je gaat doen? Doe inspiratie op met de Top 10 musea Meivakantie 2017, geschikt voor jong én oud!

1. Paleisreis op Paleis Het Loo (Apeldoorn, Gelderland)

Kunst & Kids: een combinatie van ontdekken, zien en vooral doen! Dat kan in de meivakantie op Paleis Het Loo. Kinderen van 4 t/m 12 jaar krijgen de kans onder begeleiding een speciale Paleisreis in de tuinen te maken. Daarnaast zijn er nog meer leuke kinderactiviteiten om te speuren en spelen. Ter afsluiting is er een ‘knutsel-je-eigen-tuin’ activiteit.
De kinderen gaan zonder ouders op Paleisreis en het duurt ongeveer een uur. Dat geeft u de mogelijkheid om even rustig een tentoonstelling te bezoeken of van een kop koffie te genieten in een van de restaurants!

Paleisreis op Paleis Het Loo - Top 10 musea Meivakantie

2. Leerzame proefjes tijdens de meivakantie bij Museum Klok & Peel (Asten, Noord-Brabant)

Heb je ooit het geluid van een wulp gehoord? Sowieso: waar komt geluid vandaan? Om een antwoord te vinden op zulke vragen neemt Tuurke, de mascotte van Museum Klok & Peel in Asten,  je tijdens de meivakantie (24 april tot en met 7 mei) mee op een doe-tocht door het museum. Je leert daar van alles over geluid door middel van leuke proefjes.

Meer info

Leerzame proefjes tijdens de meivakantie

3. Tieners in het oude Rome versus tieners in 2017 in Museum Romeinse Katakomben (Valkenburg, Limburg)

Wat ga jij doen tijdens jouw meivakantie 2017? Natuurlijk, je bezoekt een museum, maar welke? Stop met zoeken, want het Museum Romeinse Katakomben biedt je tijdens de vakantie een waanzinnige expositie EN meerdere activiteiten aan. Ontdek; Tieners in het oude Rome versus tieners in 2017… ‘Spiegelbeeld’ is een sprankelende expositie, over de verschillen maar vooral ook de overeenkomsten tussen tieners in het oude Rome en tieners in 2017. Dit wordt belicht aan de hand van projecten van Maastrichtse tieners: zij zijn in het leven gedoken van hun leeftijdgenoten in het oude Rome en hebben hun bevindingen op een verrassende, geheel eigen en beeldende wijze in beeld gebracht. Allerlei kunstvormen worden hierbij gebruikt: videokunst, dans, modevormgeving, schilderkunst, muziek en meer! Ook is er een ondergronds filmzaaltje ingericht, waarbij het tienerleven in het oude Rome via korte en mooi geïllustreerde animatiefilms (voor alle leeftijden!) in beeld is gebracht.

Meer info

Romeinse Katakomben

4. Meivakantie in Airborne Museum (Oosterbeek, Gelderland)

In de meivakantie worden diverse activiteiten georganiseerd in het Airborne Museum. Luister naar indrukwekkende verhalen van ooggetuigen, volg een knutselworkshop of speel het bordspel ‘Hoe Nederland bevrijd werd’. Bovendien ontvangen kinderen bij hun bezoek gratis een bordspel. Ontdek de activiteiten in de Meivakantie in Airborne Museum.

Meivakantie Airborne Museum - Top 10 musea Meivakantie

5. Romeinse meivakantie in Rijksmuseum van Oudheden (Leiden, Zuid-Holland)

Het Rijksmuseum van Oudheden zet de meivakantie (22 april t/m 7 mei) helemaal in het teken van de Romeinen… Kinderen kunnen aan knutseltafels een Romeins mozaïek of een geldbuideltje maken of ‘Romeinse’ sieraden ontwerpen van papier. Er zijn kleurplaten voor de kleintjes en bakken vol kapla om zelf Romeinse villa’s, aquaducten en triomfbogen mee te bouwen. Wie is uitgeknutseld kan met een speurroute of doeboekje op zoek naar de Romeinen in de museumzalen. Oplettende speurneuzen maken kans op een Romeins prijzenpakket. In de weekeinden zijn er ook 100% Romeins familierondleidingen (12 uur, 14 uur en 16 uur). Alle knutselactiviteiten voor kinderen zijn gratis bij een bezoek aan het museum.

Meer info

Romeinse meivakantie in Rijksmuseum van Oudheden

6. Romeinse Meivakantie in Huis van Hilde (Castricum, Noord-Holland)

Huis van Hilde bruist van de kinderactiviteiten, workshops en speurtochten tijdens de Meivakantie! Van peuren, ontdekken en beleven centraal tijdens de meivakantie. Elke dag is er voor groot en klein wat te doen. Kleine speurders krijgen een witte jas aan en ontdekken van alles in de nieuwe tentoonstelling ‘Cold Cases’. Er is ontdekroute door de tentoonstelling, een ‘bottentour’ en een spannend Cluedo spel. Op de Dag van de Mysteries op 26 april kun je knutselen en je laten schminken. Natuurlijk kun je ook als archeoloog aan de slag in de ArcheoHotspot of de ArcheoGame spelen. Op 23 april is er een voorstelling van het verteltheater ‘De Vloek van Brederode’, met middeleeuwse muziek.

Meer info

Romeinse meivakantie Huis van Hilde - Top 10 musea Meivakantie

7. Ontdek de wereld van de brandweer bij Veiligheidsmuseum PIT (Almere, Flevoland)

Iedereen weet dat de brandweer brand blust, maar wat doen zij nog meer? Van 11 april t/m 2 juli 2017 staat Veiligheidsmuseum PIT helemaal in het teken van de brandweer. Ga aan boord van een brandblusboot, doe waterspelletjes met de jeugdbrandweer of bekijk de knipdemonstratie. Ook is er een Jan van der Heyden tour en een leuke brandweerspeurtocht voor kinderen. Maandag 24 april is het museum de hele dag geopend. Donderdag 27 april, op Koningsdag, is het museum gesloten.

Brandweerweken - Top 10 musea Meivakantie

8. Kindertheater in de vakantie bij het Nijntje Museum (Utrecht, Utrecht)

Kom in de vakantie (22 tot en met 30 april) naar het nijntje museum en maak je dag nóg leuker met een bezoek aan Boomvol Familie. Een beeldende theatervoorstelling met schaduwspel, kleurrijke tekeningen en een levensecht konijn. Iedere familie heeft een stamboom. Dat is een boom waarin je héle familie woont. Ik wil jullie graag voorstellen aan mijn familie. Mijn opa en oma, papa en mama en helemaal onderaan: ik. Een boom vol familie. Maar missen we niet iemand? Is dit wel de héle familie? Boomvol Familie gaat niet over nijntje, maar is wel erg leuk voor de jonge bezoekers van het nijntje museum. Joy en Eva, studenten van de Hogeschool voor de Kunsten, richting Theater ontwikkelden deze voorstelling speciaal voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar.

Wachten op Dodo - Top 10 musea Meivakantie

9. ‘Meivakantie bij Mar en Klif’ (Oudemirdum, Friesland)

Muziek in het bos, weidevogel voor een dag, familiespeurtocht ‘In mei leggen alle vogels een ei’, een workshop druktechniek, of Quest! de kekke tabletroute over het Nationaal Landschap… Bij Mar en Klif vermaak jij je deze meivakantie wel!

Meer info

‘Meivakantie bij Mar en Klif’

10. Harry Potter: The Exhibition  (Utrecht, Utrecht)

The Exhibition van Harry Potter is een 1400m2 ervaringsgerichte tentoonstelling, waar je als bezoeker wordt ondergedompeld in de wereld van Harry Potter. Wandel door sensationele decors gerealiseerd op basis van de echte Harry Potter filmsets en wees getuige van het vakmanschap dat schuilt achter de duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en magische wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks. Na een gepaste verwelkoming wordt een aantal uitverkorenen zelfs door de sorteerhoed in hun gepaste Zweinstein afdeling geplaatst. Daarna starten de bezoekers hun reis langs verschillende favoriete scènes uit de Harry Potter films. Je kunt het nog tot eind juni 2017 komen bezoeken.

Meer info

Harry Potter

Top 10 musea Meivakantie

Weet jij al welk museum jij wil bezoeken deze vakantie van deze Top 10 musea Meivakantie? Wij horen graag van je waar jij geweest bent en wat je ervan vond!

Laat een reactie achter