Nederland heeft tal van musea verspreid door het hele land… Maar wat doe je als je de meeste musea in Nederland al hebt bezocht of gewoon een echte cultuurbarbaar bent? Precies, dan ga je toch gewoon naar het buitenland? In de Top 10 Populairste Musea ter Wereld hebben wij DE beste musea in het buitenland voor jou op een rij gezet. Noteer jij ze alvast in je bucket list?

1. Louvre, Parijs

Iedereen kent het wereldberoemde Mona Lisa schilderij van Leonardo da Vinci, maar heb jij haar ook in het echt mogen bezoeken? Jaarlijks gaan 9,7 miljoen bezoekers jou al voor. De populariteit van dit museum komt niet alleen door de wereldberoemde schilderijen, het zijn met name de prachtige stukken die er te zien zijn. Cultuurliefhebbers vinden hier op elk moment rond de 30.000 items in de verschillende zalen. Binnenkort toch maar een bezoekje brengen?

Top 10 Populairste Musea ter Wereld

2. British Museum, Londen

Met een gemiddelde van 6,7 miljoen bezoekers per jaar is ook het British Museum in Londen een zeer, zeer populair museum. Het British Museum is HET nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en gaat over de geschiedenis van de mens en cultuur. Het museum is niet alleen één van de populairste musea ter wereld, maar is met 8 miljoen objecten ook één van de grootste… Het is gevestigd in een schitterend pand aan Great Russel Street in de statige wijk Bloomsbury en het leuke is,  je mag er gratis naar binnen!

British Museum, Londen

3. Metropoliton Museum of Art, New York City

Start spreadin’ the news, I’m leavin’ today, I want to be a part of it: New York, New York. Dat New York jaarlijks voor vele miljoenen mensen een inspiratiebron is, hoeven wij echt niet meer te vertellen. Echter bestaat New York uit veel meer dan alleen shoppen, eten, uitgaan en luxe hotels. Wat dacht je van alle musea? Met gemiddeld 6,2 miljoen bezoekers per jaar staat het Metropoliton Museum of Art op de 3de plaats.

Metropoliton Museum of Art, New York City

4. National Gallery London, Londen

Alweer Londen? Ja, je leest het goed! Hoe kan het ook anders met ruim 6 miljoen bezoekers per jaar… De National Gallery is een museum voor schilderkunst, gelegen aan de noordkant van Trafalgar Square in Londen. Je vindt hier onder andere werken van Johannes Vermeer, Frans Hals, Leonardo da Vinci, Claude Monet, William Turner, Vincent van Gogh, Rembrandt van Rijn en vele andere. Ook hier kun je gratis naar binnen…

National Gallery London, Londen

5. Vaticaan Museum, Vaticaanstad

Met net geen 6 miljoen bezoekers per jaar staat dit populaire musea op de logische 5de plek. De Vaticaanse musea bestaat uit meerdere musea en galerieën die door het Vaticaan opengesteld is aan het publiek. Deze collectie is in de loop der eeuwen ontstaan doordat pausen kunstwerken aankochten, lieten vervaardigen of veroverden.

Vaticaan Museum, Vaticaanstad

6. Tate Modern, Londen

We durven de stad Londen bijna niet meer in onze mond te nemen, maar in deze top 10 Populairste Musea ter Wereld, staat Londen maar liefst 3 keer! Tate Modern in Londen, is het nationale museum van Groot-Brittannië voor internationale moderne kunst en is, samen met Tate Britain, Tate Liverpool en Tate St Ives, deel van een groep, die nu bekendstaat als de Tate Gallery. De permanente collectie is gratis toegankelijk.

Tate Modern, Londen

7. National Palace Museum, Taipei

Met een ruime 4,5 miljoen bezoekers, staat het National Palace Museum op een mooie 7e plek. Totaal zijn er 720.000 voorwerpen aanwezig, waarvan meestal zo’n 15.000 worden tentoongesteld. Het gaat om oude bronzen voorwerpen, keramiek, kalligrafie, schilderijen en veel meer. De meeste objecten in het museum zijn ooit verzameld door China’s oude keizers.

National Palace Museum, Taipei

8. National Gallery of Art, Washington D.C.

Met ruim 4 miljoen bezoekers per jaar staat het National Gallery of Art op de 8ste plek. Het museum bestaat al sinds 1937 en is opgezet door het Amerikaanse Congres en op 17 maart 1941 geopend door President Roosevelt. De National Gallery of Art is een nationaal museum voor beeldende kunst in Washington, D.C., de hoofdstad van de Verenigde Staten. Het museum is zeven dagen per week geopend. Toegang tot het museum is gratis.

National Gallery of Art, Washington D.C.

9. Musée National d’Art Moderne, Parijs

Met 3.745.000 staat Musée National d’Art Moderne op de negende plaats. Het Musée d’art moderne de la Ville de Paris of MAM (Museum voor moderne kunst van de stad Parijs) is een museum voor moderne kunst in de Franse hoofdstad Parijs. Ontdek de vele activiteiten/tentoonstellingen op het gebied van hedendaagse kunst: schilder- en beeldhouwkunst, design, mode, videokunst, literatuur en dans.

Musée National d’Art Moderne, Parijs

10. Musée d’Orsay, Parijs

Musée d’Orsay staat met gemiddeld 3,5 miljoen bezoekers per jaar op de 10e plaats. Het Musée d’Orsay is een museum gehuisvest in een prachtig stationsgebouw uit 1900, gelegen langs de Seine. De collectie omhelst de periode van de mid-19e eeuw tot 1914 en bevat beroemde werken van artiesten zoals Monet, Manet, Renoir, Cezanne, van Gogh, Degas, Rodin en vele anderen. Het museum, dat vooral 19e eeuwse sculpturen en impressionistische schilderijen tentoonstelt, is één van de meest populaire musea van Parijs.

Musée d’Orsay, Parijs

Top 10 Populairste Musea ter Wereld

Welk populairste musea ter wereld zou jij nog wel een keer willen bezoeken en waarom? Laat het ons weten via een reactie onder dit bericht.

Geïnspireerd door: onlinegalerij.nl en wikipedia.

Mis nooit meer museum tips

1. De drie topmusea in Madrid zijn erg mooi. Zeer zeker de moeite van het bezoeken waard. En het leuke is dat ze avonden hebben waarop je enkele uren gratis naar binnen kan!
    Zelf vond ik het Museo del Prado het mooist qua gebouw, maar ik ben niet zo van de oudere kunst. Dus wat betreft collectie heb ik meer met het Centro d’arte Reina Sofia en met het Museo Thyssen Bornemissa. Vergeet ook niet het geweldige park Retiro te bezoeken.