Christendom, Islam, Hindoeïsme, Boeddhisme, Jodendom, Christendom, Rooms-katholicisme, Oosters-orthodox en Protestantisme. Ontdek alles over religie in bijvoorbeeld het Bijbelsmuseum in Amsterdam, Catharijneconvent in Utrecht of Museum voor Religieuze Kunst in Uden. Laat je verrassen en bezoek een van onderstaande Top 10 religie musea:

Anne Frank Huis

Het indrukwekkende verhaal van Anne Frank is bekend over de hele wereld. In het Anne Frank Huis gevestigd in hartje Amsterdam kun je met eigen ogen zien hoe Anne Frank met haar familie heeft gewoond en geleefd in hun geheime schuilplaats; Het Achterhuis. In 1 woord; Indrukwekkend!

Anne Frank Huis

Catharijneconvent

Een combinatie van eeuwenoude en hedendaagse kunst? Dat vind je in het Catharijneconvent in Utrecht! In het bijzondere museum kom je alles te weten over de tradities en achtergronden van onze feestdagen. Ook architectuurliefhebbers komen aan hun trekken, want het museum is gevestigd in een middeleeuws klooster in hartje Utrecht!

Top 10 religie musea

Hollandsche Schouwburg

De Hollandsche Schouwburg werd gebouwd in het hart van de negentiende eeuwse Plantagebuurt. In deze chique uitgaansbuurt was de Schouwburg het grootste en meest luxueuze theater. De Hollandsche Schouwburg is tegenwoordig een oorlogsmonument. Er zijn regelmatig wisselende tentoonstellingen en er is een vaste expositie over de Jodenvervolging.

Top 10 religie musea

De Nieuwe Kerk Amsterdam

Vlak naast het Koninklijk Paleis in Amsterdam ligt De Nieuwe Kerk. De kerk/museum is beroemd vanwege haar spraakmakende tentoonstellingen over schatten uit andere landen, culturen en godsdiensten. Ook vond hier de inhuldigingsceremonie van Koning Willem Alexander plaats, net als de inzegening van zijn huwelijk. Ontzettend bijzonder om te bezoeken!

Nieuwe kerk Amsterdam

Ons’ Lieve Heer op Solder

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is misschien wel een van de oudste en meest bijzondere musea van Amsterdam. Achter de karakteristieke gevel van het grachtenhuis gaan een grotendeels 17de-eeuws woonhuis en een complete kerk schuil. Het museum ligt in het oudste deel van Amsterdam, het veelbesproken Wallengebied. Absoluut de moeite waard!

Ons lieve heer op solder

Museumpark Orientalis

In Museumpark Orientalis kun je proeven van verschillende culturen en religies. Je loopt in het oude Midden-Oosten en je ziet hoe de Joden, christenen en molsims leefden. De orientalis biedt een vast aanbod van levendige en authentieke activiteiten en ambachten.

Museumpark Orientalis

Verzetsmuseum Junior

In Verzetsmuseum Junior (onderdeel van het Verzetsmuseum Amsterdam) volg je de waargebeurde belevenissen van vier kinderen in oorlogstijd: Eva, Jan, Nelly en Henk. Thema’s als vrijheid, vooroordelen, democratie en mensenrechten komen volop aan bod. Het museum is geschikt voor kinderen in de leeftijdscategorie 9-14 jaar.

Verzetsmuseum Junior

Stedelijk Museum Kampen

Het Stedelijk Museum Kampen heeft vier hoofdonderwerpen: WATER; Kampen is rijk geworden door het water. RELIGIE; Geloof is van oudsher zeer aanwezig in Kampen. RECHTSPRAAK; Al vroeg in de Middeleeuwen krijgt Kampen stadsrechten. HET HUIS VAN ORANJE; Het Stedelijk Museum Kampen heeft geschilderde portretten van alle stadhouders en koningen uit het Huis van Oranje.

Stedelijk Museum Kampen

Portugese Synagoge

De Portugese Synagoge heeft een van de bijzonderste Joodse erfgoedcollecties ter wereld en heeft bijvoorbeeld een door Unesco beschermde Bibliotheek. Er zijn tal van prachtige rituele voorwerpen, zeventiende eeuwse prenten en schilderijen te zien. Je krijgt in de Portugese Synoge een uitgebreid beeld van deze bijzondere en oudste Portugees Joodse gemeenschap in Nederland.

Portugese Synagoge

Museum voor Religieuze Kunst

Houd jij van religieuze kunst? Kom dan naar het Museum voor Religieuze Kunst in Uden. Hier kun je naast de kunstwerken ook nog een prachtig klooster en een kruidentuin bewonderen!

Museum voor Religieuze Kunst

Top 10 religie musea

Welk museum mis jij in bovenstaande lijst? Laat het ons weten.

Mis nooit meer museum tips

Laat een reactie achter