Sportliefhebbers opgelet! Na de Tour de France komt er opnieuw een internationaal topsportevenement naar Utrecht. Op woensdag 27 januari 2016 spelen de beste schakers ter wereld een ronde van het Tata Steel Chess Tournament in Utrecht. De Tata Steel Masters gaan het dan tegen elkaar opnemen in het Spoorwegmuseum, zo hebben Tata Steel en de Gemeente Utrecht vanmiddag bekendgemaakt…

Utrecht past goed in ‘Tata Steel Chess on Tour’

“We hebben steden gevraagd om zich kandidaat te stellen als speelstad” aldus Jeroen van den Berg, directeur van het Tata Steel Chess Tournament. “Dat heeft tot veel enthousiaste reacties geleid. We hebben met acht steden gesprekken gevoerd. Een keuze maken was niet gemakkelijk. Utrecht past goed in ons ‘Tata Steel Chess on Tour’ concept. De gemeente voert een actief sportbeleid en gaat in de aanloop naar en tijdens de speeldag in de Domstad samen met de schaakverenigingen de inwoners actief betrekken bij het toernooi, met nadruk op de jeugd. Het Spoorwegmuseum biedt daarbij een fascinerende omgeving, die de schakers ongetwijfeld zal aanspreken. Met de steden die komende editie niet aan bod komen, zullen we volgend jaar weer in gesprek treden voor deelname aan een van de volgende edities van het Tata Steel Chess Tournament”, aldus Van den Berg. De 78e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 16 tot en met 31 januari 2016.

Tata Steel Chess Tournament naar Utrecht

De Utrechtse wethouder sport Paulus Jansen weet zeker dat de schaakverenigingen en schaakliefhebbers enthousiast zullen zijn over het feit dat het Tata Steel Chess Tournament naar Utrecht komt: “Utrecht kent een actieve schaakcultuur met veel spelers op hoog niveau. Niets werkt zo inspirerend voor jonge mensen dan topschakers in je eigen stad zien spelen. Promotie van een sport als schaken als top- en breedtesport past helemaal in onze sportieve ambities”.

Gratis toegankelijk voor belangstellenden

Net als de speelrondes dit jaar in Rotterdam en Den Haag zal de speeldag van de Tata Steel Masters in Utrecht gratis toegankelijk zijn voor belangstellenden. Op 3 november worden de deelnemers aan de Tata Steel Masters en de tweede externe speellocatie bekendgemaakt. Staal en schaken: creativiteit en innovatie Het Tata Steel Chess Tournament heeft een lange historie. Ooit begonnen als personeelstoernooi van het staalbedrijf is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar grootmeesters en amateurs hun agenda’s voor vrijhouden. Tata Steel kiest voor schaken, omdat schaken gericht is op strategisch denken en op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken. Volgend jaar wordt het toernooi voor de 78e keer georganiseerd. Internationaal staat het toernooi in Wijk aan Zee bekend als “Het Wimbledon van het Schaken”.

Utrecht speelstad Tata Steel Chess Tournament

Wauw, wat een spektakel. Daar wil jij toch ook bij zijn?

Bron: Spoorwegmuseum.nl

Laat een reactie achter