De Museumkwartier.nl Award is dé onafhankelijke publieksprijs voor het beste Nederlandse museum van het jaar. Op Museumkwartier staan meer dan 1.000 Nederlandse musea vermeld. Het publiek kiest hieruit op de meest eerlijke manier – via reviews – de winnaars van de eerste, tweede en derde prijs.

Museumkwartier.nl Awards 2018

Sinds 2015 reikt Museumkwartier.nl jaarlijks prijzen uit aan de best gewaardeerde musea in Nederland. De drie winnende musea (Goud, Zilver, Brons) mogen zich een jaar lang winnaar noemen van de Museumkwartier.nl Awards. Vorig jaar werden de eerste, tweede en derde prijs in de wacht gesleept door respectievelijk Museum Møhlmann in Appingedam, het Schipbreuk- en Juttersmuseum op Texel en De Halve Maen in Hoorn.

Stem mee vanaf 14 oktober

Museumfans die hun stem uitbrengen maken kans op mooie prijzen als een weekendverblijf Zuid-Limburg (2 nachten voor 4 personen) in Buitenplaats de Mechelerhof, vrijkaarten voor diverse musea en proefabonnementen op het magazine Alles over Geschiedenis. De museale verkiezing wordt dit jaar opgezet in samenwerking met het magazine Alles over Geschiedenis en CHIP FOTO magazine. Stemmen kan vanaf 14 oktober door een beoordeling uit te brengen op een museum naar keuze via de website Museumkwartier.nl.

Wedstrijdregels Museumkwartier.nl Awards 2018

De eerste prijs gaat naar het museum dat tijdens de wedstrijdperiode (14 oktober tot en met 29 december) de meeste nieuwe reviews van 4 of meer sterren heeft gekregen. In de derde week van november wordt de tussenstand van de 10 musea met de meeste beoordelingen bekendgemaakt. Deze 10 musea gaan door naar de finaleronde. De Museumkwartier.nl Awards 2018 worden begin januari uitgereikt. Naast de waardevolle onderscheiding, officiële oorkonde en media-aandacht, krijgen de top 3 musea stevige promotionele aandacht via Museumkwartier.nl. Tot slot ontvangen de winnaars (online) marketing advies via Museamarketing.nl.

Verkiezing museale Publieksprijs 2018

Museumliefhebbers opgelet: U kunt uw stem vanaf 14 oktober via de website www.Museumkwartier.nl uitbrengen. Tevens maakt u kans op de genoemde prijzen.

 1. Ik kies museum Mohlmann te Appingedam. Steeds weer originele, inspirerende tentoonstellingen, waar ik zo blij van kan worden. Echt de moeite waard om te gaan kijken. Een Topper!

 2. Ons favoriete museum in de provincie. Bij iedere nieuwe expositie zijn wij weer blij verrast door
  de hoge kwaliteit van de tentoongestelde werken en de afwisseling.
  Ook is de ontvangst erg prettig en wanneer wij iets te vragen hebben, doen de medewerkers
  hun uiterste best deze goed te beantwoorden
  Al met al: een toppertje.

 3. Ik stem op museum Mohlmann te Appingedam. Altijd weer verrassend.

 4. Het Museum van Rob Mohlmann,
  maakt het verschil
  niet meer weg te denken
  Hij maakt het verschil in inzet en betrokkenheid.
  Zijn bijdrage aan de KUNST is inspirerend
  elke dag weer, hij is bescheiden en doet wat hij moet doen
  een bijdrage leveren voor veel kijk plezier.
  Hij maakt het verschil,
  een leven lang.
  Het bezoek aan zijn museum is altijd weer
  een onverwacht cadeau,
  hij maakt het verschil.

  1. Als je niet gaat weet je niet wat je mist

 5. Graag zie ik nogmaals Museum Mohlmann genomineerd.
  Een beleving die je moet meemaken .
  Constant hoogstaande realistische kunst.
  Vergezeld van een mooi overzicht gevat in een prachtig boek.
  Dit alles gerealiseerd door een bevlogen kunstliefhebber Rob Mohlmann.

 6. een museum waar iedereen een keer naar toe moet gaan om daarna regelmatig terug te komen omdat er telkens weer zoveel moois is te zien

 7. Museum Mohlmann te Appingedam is voor mij het meest veelzijdige museum als het gaat over
  [schilder]kunstenaars van deze tijd. 3 keer per jaar een nieuwe tentoonstelling, soms met een thema, van wel meer dan 100 kunstenaars met wel 400 schilderijen. Alle schilderijen komen prachtig uit in de mooie gangen en “stallen” van de boerderij.

 8. Ik stem op museum mohlmann in appingedam. Om alles.

 9. Voor mij staat het Textielmuseum Tilburg op nr 1.

Laat een reactie achter