Weekend van de Wetenschap 2016 – 1 en 2 oktober 2016 brengt het Weekend van de Wetenschap je backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea. Op meer dan 250 locaties in Nederland openen deze organisaties dan hun deuren voor het publiek. Denk aan; lezingen, workshops en rondleidingen.

1 en 2 oktober 2016

Techneuten en nieuwsgierige aagjes komen op 1 en 2 oktober 2016 goed aan hun trekken tijdens het Weekend van de Wetenschap: dan openen (onderzoeks)instituten, universiteiten en musea hun deuren voor een kijkje in de keuken van wetenschap en technologie.

Weekend van de Wetenschap

NEMO Science Museum

NEMO Science Museum staat natuurlijk altijd in het teken van wetenschap en technologie, maar tijdens het Weekend van de Wetenschap is het voor iedereen gratis toegankelijk! Verder is de Lego-tentoonstelling The Art of the Brick doorlopend te zien in Amsterdam Expo en verzorgt het Stedelijk Museum lezingen en rondleidingen waarin de werkzaamheden van restauratoren aan bod komen. Het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde organiseert een sterrenkijkavond, je kunt van alles te weten komen over de bouw van de Noord/Zuidlijn. In ARTIS-Micropia ontdek je alles over micro-organismen en ook het Rijksmuseum doet dit jaar voor het eerst mee (programmering wordt later bekendgemaakt).

Gratis toegang tot NEMO Science Museum

Tijdens het Weekend van de Wetenschap is NEMO Science Museum gratis geopend om iedereen de kans te bieden kennis te maken met het wetenschapsmuseum. Benieuwd welke musea, universiteiten, bedrijven en instellingen nog meer gratis te bezoeken zijn? Klik hier.

Weekend van de Wetenschap 2016

Het is een activiteit van Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie. Doel van het evenement is om een breed publiek, en vooral ook de jeugd, kennis te laten maken met wetenschap en techniek. Veel (onderzoeks-)instellingen, bedrijven, universiteiten, Science centra en sterrenwachten zetten hun deuren open voor publiek, en organiseren activiteiten zoals rondleidingen, workshops, debatten en lezingen. Het evenement heeft elk jaar een ander thema.

Bekijk de website van Weekend van de Wetenschap voor meer informatie en het volledige programma.

Laat een reactie achter